Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Spor

Lucescu, Trabzonspor’a gidiyor mu?

Türkiye’de büyük takımlarda her teknik adam krizinde ilk akla gelen isim Lucescu oluyor.

Adı sık sık Beşiktaş , Fenerbahçe ve Galatasaray ile anılan Mircea Lucescu, şimdide Şota Arveladze’nin istifa etmesinin ardından teknik direktör arayan Trabzonspor ile anılıyor.

Türkiye’de bütün takımların taraftarları onu takımlarının başında görmek istiyor. Şimdide Trabzonspor’un teknik adam arayışında Lucescu’nun bir müddet Trabzonspor ile anılacak… Bordo-Mavili camia, 4-5 Aralık’ta gerçekleştirilecek kongreden sonra yeni hocasını belirleyecek.  Ve tıpkı diğer büyük takımların teknik adam arayışı öncesindeki iddialar gibi Trabzonspor’a Lucescu iddiasının da asılsız olduğu takımın başına Lucescu’dan farklı başka bir isimin geçtiğinde görülecek.

HER ŞEY BİR TWET İLE BAŞLADI
Trabzonspor’un başkan adaylarından Muharrem Usta’nın, şahsi Twitter hesabından Mircea Lucescu’nun fotoğrafını paylaşması camiayı heyecanlandırdı. Usta, fotoğrafın altına da “İstikrar ve başarının adı: Mircea Lucescu. Hocam Türkiye seni hiç unutmadı ve unutmayacak.” diye yazdı.

Bu paylaşım, Usta’nın başkan seçilmesi durumunda takımın başına Romen teknik adamı getireceği yorumlarına sebep oldu. Yeni hoca konusunun kongre sonrasına bırakıldı.

GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ’I ŞAMPİYON YAPTI

Lucescu, 2000 yılında Fatih Terim’in yerine Galatasaray’a geldi. Sarı-kırmızılı takımın başında 15. şampiyonluğu yaşayarak tarihe geçti. Galatasaray sonrası 2002’de Beşiktaş’a geçen Rumen hoca, dönemin en iyi performanslarından birini Beşiktaş’ta sergiledi. Siyah-beyazlı ekibi 100. yıl şampiyonluğuna taşıdı.

Beşiktaş’tan apar topar ayrılan Mircea Lucescu, 2004-05 sezonuna Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımında başladı. O tarihten bu yana ekibini bırakmadı. Lucescu’nun makine düzeninde işleyen takımı Shakhtar Donetsk ile 8 lig şampiyonluğu, 5 Ukrayna Kupası, 5 Ukrayna Süper Kupası yaşadı. 2009’da Kadıköy’de kaldırdığı UEFA Kupası’yla tavan yaptı. Lucescu, Ukrayna futbolunun değerini yükselten bir isim olarak tarihe geçti.

YUNUS ERDOĞDU | UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]