Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriGündem

Poroşenko, Ukrayna Askeri İstihbarat personelini tebrik etti

Poroşenko: Ukrayna ordusu gösteriş için kurmadık

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna Askeri İstihbaratı’nın kuruluşunun 26.yıl dönümü kutlamalarına katıldı. Etkinlikler görev başında hayatını kaybeden askerler için saygı duruşuyla başladı.

Petro Poroşenko, askeri istihbaratın milli güvenliğin tarihinde önemli rol aldığını ve dış tehditlere karşı ulusal çıkarlarını korumak için devletinin direği olduğunu söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı bünyesindeki Askeri İstihbarat’ın milletin en seçkinleri olduğunu ifade eden Poroşenko, halihazırda saldırılara karşı yüksek kaliteli, doğru ve çabuk bilgi edinmek için gerekli altyapının modernizasyonunun gerçekleştiğini söyledi.

EN GÜÇLÜ ORDUNUN SALDIRISINA RAĞMEN…

Ukrayna ordusunun bütün imkansızlıklara rağmen dünyanın en güçlü ordularından Rus ordusu karşısında ayakta kalmayı başardığını ifade Poroşenko, “Ukrayna ordusunu kurarken biz askeri geçit ve gösteriş için kurmadık. Ordumuz Ukrayna toprağının efektif bir şekilde korumak için kurduk. Bu nedenle terörle mücadele ATO bölgesinde askeri istihbaratın kabiliyet ve niteliği çok önemli.” dedi.

Askeri alanda, istihbarat memurları ve aileleri için yeni inşa edilmiş konutları inceleyen Poroşenko, yeni binaların enerji verimliliği göz önünde bulundurularak modern teknoloji kullanılarak inşa edildiğini ifade etti. Söz konusu konut kompleksleri içerisinde bir tıp merkezi, spor salonu ve çocuk oyun alanı bulunuyor.

Poroşenko ayrıca, insansız hava araçlarıyla (İHA) teçhiz edilmiş, Ukrayna istihbaratının kapalı sistem radyo istihbarat ve radyo izleme merkezlerini de ziyaret etti.

Askeri İstihbarat 26 yıl dönümü münasebetiyle Poroşenko, terörle mücadelede başarılı istihbaratçılara da nişan verdi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – [email protected] Twitter: @erdogduy Facebook: facebook.com/erdogduy

Fotoğraflar: Mikhail Palinchak

www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]