Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna 2012 bütçesinde kemer sıkacak

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, bugün yaptığı bakanlar kurulu toplantısında, Ukrayna Finans Bakanlığının 2012 yılın devlet bütçesi üzerindeki çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.

Azarov: “2012 bütçesini büyük bir güvenlik payı ile yapmamız gerekiyor. Yani küresel pazarda olası zorluklar ve risklere karşı koruyucu bir baraj oluşturmamız lazım. Onun için devlet bütçesi son derece tasarruflu olması gerekiyor. Bütçe açığını ise en alt seviyeye indirmek lazım. Kamu harcamaları sosyal koruma ve zor zamanlarda ayakta kalacak rezerv ve kaynakların yaratılmasına odaklanmalı” dedi.

Daha önce Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, ABD ve AB’deki ekonomik sıkıntıları bütün dünya ekonomisini etkileyebileceğini söylemişti. Ülkesinin yurtdışından aldığı kredileri sınırlandırarak veya tamamen vazgeçerek kendi öz kaynaklarına yönelmesi gerektiğine dikkat çeken Azarov, bakanlar kuru toplantısında yaptığı açıklamada; “Önde gelen iktisat uzmanları dünya ekonomisinin yeni krize düşme tehlikesi altında olduğu konusunda uyarıyor” dedi.

Azarov; “Bizlerin bu uyarılara ciddi yaklaşmamız lazım. Yurtdışından alınan kredileri sınırlandırmalı veya tamamen vazgeçmeliyiz. Ülkemizi her türlü kötü senaryoya hazır hale getirmeliyiz” diye konuştu.

Başbakan Azarov, dünyadaki hâlihazırdaki iktisadi durumun göz önünde tutarak, Ukrayna’nın ekonomi politikasını dikkatli ve mümkün derecede kendi kaynaklarına dayanan hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]