Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Çevre

[ÇEVRE FELAKETİ] Ukrayna’dan Rusya’nın işgal ettiği Kırım’a seyahat uyarısı

“Krımskiy Titan” fabrikasında (Armyansk şehri) kimyasal maddelerin havaya karıştı..

Ukrayna Geçici Olarak İşgal Edilen Topraklardan ve Yurtiçi Sığınmacılardan Sorumlu Bakanlık, Rus işgali altında bulunan Kırım yarımadasına seyahat uyarısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Krımskiy Titan” fabrikasında (Armyansk şehri) kimyasal maddelerin havaya karıştığı ve Rus işgal yönetiminin işgal altındaki Kırım sakinlerini korumaya yönelik hiçbir eylemde bulunmadığı gerekçesiyle seyahat uyarısında bulundu.

Rusya Federasyonu’nun felaketin sonuçlarının ortadan kaldırılmasına yönelik eylemsizliği nedeniyle Ukrayna Geçici Olarak İşgal Edilen Topraklardan ve Sığınmacılardan Sorumlu Bakanlık, Rus işgali altında bulunan Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol (Akyar) şehrine seyahat gerçekleştirmekten kaçınma çağrısı yaptı.

“Krımskiy Titan” fabrikasındaki kimyasal sızıntı nedeniyle 4 Eylül’de faaliyetlerini durdurmuştu.

Bölge sakinlerinde boğaz ağrıları, öksürük, göz ağrısı, yüksek ateş, cilt rahatsızlıkları gibi sağlık rahatsızlıklarının görüldüğü bildirildi. Ayrıca, bölgedeki çocukların tahliyesi başladı, okullarda da eğitime ara verildi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]