Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemVideo

[VİDEO] Ruslar, Ekümenik Patrik Bartholomeos’u zehirleyecek miydi?

Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill'in, Ekümenik Fener Rum Patriği Bartholomeos'la görüşmesinde skandal bir iddia gündeme geldi.

Türk basını, Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill ile Ekümenik Fener Rum Patriği Bartholomeos görüşmesinde zehirli meyve suyu ikram edildiğini iddia etti.

Kirill, 31 Ağustos’ta, İstanbul Balat’taki Fener Rum Patrikhanesi’nde ziyarette bulunarak Bartholomeos’u, Ukrayna kilisesine otosefal (otonomluk-yerel kilise kurma yetkisi)vermemesini  istedi. Bartholomeos ise Ukrayna kilisesinin özerkliğinden yana tavır aldı.

Bu dört saatlik görüşmede ilginç bir olay kamera kayıtlarına da yansıdı. Takvim gazetesi, “Meyve suyu krizi” başlıklı haberinde, Rus görevlinin ikram edilen meyve suyuna uzanan Patrik Kirill’i “o bardağı alma” şeklinde uyarıp elini tuttu ve bardağı değiştirdiğini iddia etti. Video kaydında açık şekilde görülen hadise üzerine şüphelenen Bartholomeos, görüntülerde bardağı almadı elini tersiyle itti ve heyetine de ikram ettirmedi. Sular Rus heyetine ikram edildi.

RUSYA’NIN DİN ADAMLARI…

Rus Patriğin eski KGB ajanı olduğu, gerçek inançlı ve samimi rahiplerin Sovyet Rejimi tarafından Sibirya’ya sürüldüğünü ya da infaz edildiği biliniyor.

Ukrayna medyası da, geçmişte karanlık olayların merkezinde olduğu iddia edilen Kirill’in, 100 bin Euroluk saatler takan, İsviçre Alpleri’nde milyonlarca Euroluk dağ evi bulunan ve çok ihtişamlı yaşamını gündeme getirdi.

Türk medyası, Ukrayna medyasındaki iddiaları da okurlarına taşıdı. Haberde 2008’te eski Rusya Patriği 2. Alexi’nin evinde kalp krizi sonucu ölmesini hatırlatıldı ve “Alexi’nin zehirlenerek öldüğünü herkes biliyor. Aynı taktiği Bartolomeos’a da uygulamak istediler” yorumu yapıldı.

Ukrayna Kilisesi’nin Rusya’dan ayrılmak için adımlar atması, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliği daha da arttırdı. Rus Patriği Kirill ile Fener Rum Patriği Bartholomeos’un İstanbul’da bir araya gelmesi, Ukrayna’nın ayrılma kararına karşı bir Moskova hamlesiydi. Ancak Bartholomeos’un Ukrayna’dan yana karar alması, ipleri daha da gerdi.

Moskova’nın tehditlerine aldırış etmeyen Bartholomeos, ülkelere kendi kilisesini kurma yetkisine sahip olduğunu ve ilk fırsatta bütün baskılara rağmen Ukrayna’ya yerel kilise kurma yetkisini vereceğini belirtti.

 

www.UkraynaHaber.com

Daha fazla: Poroşenko: Ukrayna’nın otosefal yerel kilise kurmasının önü açıldı.

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]