Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Eyvah Trump da Arınç gibi konuştu: Biz yoksak siz de yoksunuz!

Trump'ın ses kayıtı basına sızdı...

ABD Başkanı Trump’ın, Kasım ayında yapılacak ara seçimler öncesi Evanjelikleri uyardığı ortaya çıktı. Beyaz Saray’da Evanjelik liderlerle bir araya gelen Trump, “Sahip olduğunuz her şeyi kaybetmekten sadece bir seçim uzaktasınız. Yoksa her şey biter” diyerek kendisine oy verilmesini istedi. Trump, aksi halde “şiddet dalgasının başlayacağı” tehdidinde bulundu.

Eski avukatı Michael Cohen’in itirafçı olmasıyla hakkında başlayan ‘görevden azledilme’ tartışmaları nedeniyle her gün iç ve dış politikada yeni bir tehdit savuran ABD Başkanı Donald Trump’ın son hedefi, en büyük destekçilerinden olan Evanjelikler oldu. ABD merkezli New York Times gazetesi, ABD Başkanı Trump’a ait olduğunu iddia ettiği bir ses kaydı yayınladı. Söz konusu kayıtta, Trump’ın Pazartesi akşamı Beyaz Saray’da yemekte bir araya geldiği Evanjelist liderlere yönelik uyarı mahiyetinde konuşmasının yer aldığı belirtildi.

‘HER ŞEY BİTER’
Evanjelist liderlerden, cemaatlerini tüm güçleriyle oy kullanmaya ikna etmesini isteyen Trump, oy pusulasında kendi adının olmayacağını hatırlatarak, “Pusulada ben yokken insanlar oy vermeye gidecekler mi? Sizden sadece herkesin oy vermeye gittiğinden emin olmanızı istiyorum” dedi. Cumhuriyetçilerin ara seçimi kaybetmesi durumunda ülkede şiddet dalgasının başlayabileceğini iddia eden ABD Başkanı, “Sahip olduğunuz her şeyi kaybetmekten sadece bir seçim uzaktasınız. Yaptığımız her şeyi tersine çevirecekler. Bunu çabucak ve şiddet kullanarak yapacaklar. Her şeyi hemen bitirecekler. Antifa’ya (anti faşist hareket) bakın. Bunlar şiddet dolu insanlar” ifadelerini kullandı.

EKONOMİYİ HEDEF ALMIŞTI
Trump, daha sonra kullandığı ifadelerle ise adeta “Ben kaybedersem siz de kaybedersiniz” mesajı verdi. ABD Başkanı Trump, “Eğer cemaatleriniz 6 Kasım’da oy vermeye gitmezlerse çok zor bir periyodun içine gireceğiz.” şeklinde konuştu. ABD Başkanı, daha önce yaptığı açıklamalarda, başkanlıktan azledilmesi durumunda Amerikan ekonomisinin çökeceğini ve herkesin fakirleşeceğini savunmuştu. Trump’ın avukatı ve eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani de, Trump azledilirse Amerikan halkının ayaklanacağı tehdidini savurmuştu.

BİR TEHDİT DE TEKNOLOJİ DEVLERİNE
ABD Başkanı Trump, medyaya yönelik “sahte haber” suçlamaları sonrası internet platformlarını da gözüne kestirdi. Trump, teknoloji endüstrisinin dev isimleri Google, Twitter ve Facebook’u taraflı davranmakla suçladı. Trump, Google’ın kendisiyle ilgili daha olumsuz haberleri arama sonuçlarında en üstlerde gösterdiğini iddia etti. “Dikkatli olsalar iyi olacak çünkü bunu insanlara yapamazlar…gerçekten binlerce şikayet geliyor” ifadelerini kullanan Trump, söz konusu 3 platforma yönelik hangi adımları atacağına ise değinmedi.

AKP’Lİ BÜLENT ARINÇ DE TRUMP İLE AYNI ŞEYLERİ DEMİŞTİ

Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Arınç, Ocak 2014’te oy için Türkiye’deki dini cemaatlere seslenerek,

“2002’den beri büyük bir huzur içindeyiz. Çok güzel çalışıyoruz. Hiçbir ayrımcılığa tabi tutmuyoruz. Kursumuz, evimiz, lojmanımız basılacak endişesi içinde değiliz. Geçmişte böyleydi, siz geldiniz her şey serbest oldu’ diyorlar. Her şeyin garantisi biziz. O cemaatler beni çok iyi bilir. Ben onları çok iyi biliyorum. Bursa’dan bu cümleme dikkat etsinler. Biz varsak, siz de varsınız. Biz yoksak siz de yoksunuz. Biz yoksak, çözüm süreci de yok. Biz yoksak, cenazeler gelmeye devam eder. Biz yoksak, karakollar basılmaya devam eder. Biz yoksak ülkenin insanları birbirlerine düşmanlıklarını arttırırlar. Biz varız ki Diyarbakır, Hakkari’sinde, Batman’ın da sabah 3’lere kadar insanlar başları dik alınları açık gezebiliyorlar. Biz gidersek, Necdet Sezer’in elindeki Anayasa kitapçığını fırlatmasında bir hükmetin düştüğü gibi, ekonominin tepe taklak olduğu gibi, Doların 600’den bir milyon 600’e çıktığı günlere döneriz. Ekonomi çöker, maaş ödeyemezler. Çiftçiye destek veremezler. Yüksek hızlı trenden vazgeçerler. Yapamazlar. Biz yapıyoruz bunları. Bu insanlar mı senede 11 katrilyon çiftçi kesimine destek verecek? Bu insanlar mı Türkiye’nin başını dik tutacak? Sosyal Güvenlik Kurumunda herkesin tedavi olması için hepinizin istediğiniz hastanede muayeneden geçmeniz için 70 katrilyon veriyoruz, hazineden. Bunlar mı verecek? 70 kuruş veremezler. Her şey tersine döner. Bu kadar açık söylüyorum. Para, üretim, ihracat, hamle, yatırım olmaz. Kalkınma olmaz. İnsanlar birbirlerine düşerler. Ben buluyorum, buluşturuyorum, her ay milyarları veriyorum. Allah’ın bereketi var. Otoyol, otoban yapıyorum, hastane yapıyorum, katrilyon para harcıyorum, daha ne istiyorsunuz? Biz yoksak bunlardan hiçbir şey beklemeyin.” demişti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]