Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Turçinov: Biz her zaman Kırım Tatarlarıyla birlikte olacağız

Ukrayna Parlamentosu Başkanı ve Cumhurbaşkanı vekili Aleksandr Turçinov, Kırım Tatarların sürgününün 70. yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Turçinov mesajında: “70 yıl önce Kırım topraklarda, komünist rejim tarafından korkunç bir cinayet işlendi. Stalin iktidarı Kırım Tatarlarını, Hitler ile işbirliği ile sebepsiz yere suçladı ve yerli halkın yani Kırım Tatarlarının sürgünü gerçekleştirdi.” dedi.

Dikta rejimi sürgündeki insanların kültürel gelişimini durdurmak için her şey yaptığına dikkat çeken Turçinov, milli kültürü, tarihi ve dilinin unutturulmaya ve yok etmeye çalışılmasına rağmen Kırım Tatarların özgürlük isteği ve anavatanlarına dönüş arzusunu öldüremediğini vurguladı.

Turçinov mesajında şu ifadeler yer aldı: “Bizler, Kırım Tatarlarına ve sürgüne zorlanan diğer etnik grupların temsilcilerine destek ve dayanışmamızı ifade ediyoruz. Eminim ki bizler hep birlikte, bütün zorlukları aşacağız, Ukrayna toprak bütünlüğüne yeniden kavuşuruz, kendimiz ve çocuklarımız için de iyi hayat kurarız.”

Tatarların geri dönüş mücadelesine; Vyaçeslav Çornovil, Petr Grigorenko, Mihail Gorın gibi önde gelen Ukraynalı liderlerin destek verdiğine atıfta bulunan Turçinov, Ukrayna Parlamentosu’nda; ‘Etnik gerekçeyle sürülen kişilerin haklarının iadesi’ konulu kanun kabul edildiğini belirtti.

Söz konusu kanun sayesinde sürgünden dönenlerin, Ukrayna topraklarına yeniden yerleşmesi için gerekli koşulların oluşturulmasına imkân tanıyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]