Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Türkiye, Çin’e nota verdi

Ünlü profesörün eşi Çin'in Doğu Türkistan bölgesinde ‘rehin’ kaldı!

Türkiye’nin sayılı “Eski Türk Dili profesörlerinden” olan Erhan Aydın’ın Doğu Türkistanlı eşine Çinliler yurt dışına çıkış yasağı koyması üzerine devreye giren Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Emin Önen, Çin’e nota verdiklerini duyurdu.

Türkiye, 5 aydır Doğu Türkistan’dan çıkmasına izin verilmeyen Malatya İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Eski Türk Dili Profesörü Erhan Aydın’ın eşi Mihriban Aydın için nota verdi.

Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Uygur Türkü eşi Mihriban Aydın, 5 ay önce gittiği Çin’den geri dönemedi.

Çinlilerin Mihriban Aydın’ın ‘neden bırakmadıkları’ henüz bilinmiyor.

Kendisi gibi akademisyen olan eşinin Türkiye’ye dönüşüne izin verilmediğini belirten Prof. Aydın, tüm girişimlerine rağmen aylardır bir sonuç alamadığından yakınarak sosyal medyada,

“Değerli hocalarım, dostlarım, beş aydır bir sıkıntı ile uğraşıyorum. Devletimin bütün organlarından yardım istedim ama kimse oralı olmadı. Şimdi sanal dünya ile paylaşmak zorunda kaldım. Sizden ricam RT yapmanızdır. Teşekkür ederim.

Saygılarımla, Prof. Dr. Erhan AYDIN.” paylaşımında bulundu.

ÇİN’E NOTA VERDİK!

Konu üzerine bir dizi twit atan Pekin Büyükelçisi Emin Önen, nota verdiklerini konuyu takip ettiklerini açıkladı.

Önen’in attığı twitler şöyle:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]