Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Ukrayna’da bir kilometre yolun onarım maliyeti belli oldu: 74 milyar dolar lazım

Kötü yolları ile bilinen Ukrayna'da yok bakım çalışmaları aralıksız sürüyor.

Ukrayna altyapı bakanı Vladimir Omelyan yaptığı açıklamada Ukrayna’da yol onarımı maliyetini açıkladı. Ukrainskaya pravda’da yer alan habere göre Omelyan, Ukrayna’da, yolun orta veya büyük onarımı kilometre başına yaklaşık 10 milyon Grivnası (yaklaşık 370 bin dolar) maliyeti olduğunu bildirildi.

Omelyan: “Bu yıl yenilenen kilometrelerin sayısı 4 bindir. Bu çok büyük bir miktar. Ukrayna’da, yolun orta veya büyük onarımı kilometre başına yaklaşık 10 milyon UAH’dir. Bu, komşu devletlere kıyasla rekor düşük bir miktardır.”

Böylece AB ülkeleri arasında Bulgaristan’da bir otoban inşaatının en ucuz maliyeti kilometresi 3 milyon avro, Polonya’da ise 5 milyon avrodan 7 milyon avroya çıktı. Omelyan, Ukrayna’daki bu tasarrufların ucuz işçilik ve hammaddelerle sağlandığını kaydetti.

Ukravtodor verilerine göre, Ukrayna’da 2017 yılında 2 bin kilometreden fazla yolun onarıldığı ve inşa edildiği, bu rakam ise önceki yılına göre iki kat daha fazla olduğu bildirildi.

Ukravtodor tahminlerine göre, Ukrayna genelinde yerleşimleri birbirine bağlayan tüm yolların büyük onarımları için 2 trilyon grivnalık (74 milyar dolar) bütçe ayırmak gerekiyor.

Bunun yanı sıra 2018 devlet bütçesinde, yolların onarımı için 44 milyar Grivnası veya şimdiki kurla 1 milyar 630 milyar dolar (32.6 milyar UAH – Devlet Yolu Fonu’nun bütçesi dahil) ayrılmıştı.

Muhabir: Yevgeniya Vyaçeslav – Kiev

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]