Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Ukrayna’ya saldıran Rusya ile Türkiye ortak savaş uçağı üretecek

Türkiye, Ukrayna'nın topraklarını işgal eden ve ülkedeki teröristlere silah yardımı yapan Rusya ile ortak savaş uçağı üretecek.

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh’in Uluslarası İş birliği ve Bölgesel Politikalar Direktörü Viktor Kladov, S-400 anlaşmasının, Türkiye ve Rusya arasındaki askeri-teknik iş birliğini güçlendirmek için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıl da Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec’in Üst Yöneticisi (CEO) Sergey Çemezov, Türkiye ile 5. nesil savaş uçağı üretimi konusunu görüştüklerini belirterek, “Bu konuda Türkiye’de gerekli altyapı mevcut. Birlikte yeni ve modern bir şeyler yaratabiliriz.” demişti.

Ukrayna’ya saldıran Rusya, savaştaki eksikliklerini Türkiye ile tamamlıyor. Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avrupa Birliği (AB) ve NATO’ya rağmen Rusya ile askeri savunma işbirliği yapıyor.

Rusya ile Türkiye arasında yürütülen S-400 hava savunma sistemleri, helikopter, 5. nesil savaş uçağı üretimi, askeri-teknik konularda kapalı kapılar ardında uzun süredir devam eden istişareler artık açık açık konuşuluyor.

Türk basınına konuşan Kladov, “Böyle büyük bir proje için tarafların yalnızca ilgisi yeterli değil, aynı zamanda ortak çalışmak için hazır olmaları da gerekiyor. Ancak böyle bir karar alınırsa, Rusya ve Türkiye’nin bu projenin uygulanmasında önemli sonuçlar elde etmek için yeterli teknoloji ve sanayi altyapısına sahip olduğundan eminim. S-400 anlaşmasının, ülkelerimiz arasındaki askeri-teknik iş birliğini güçlendirmek ve geliştirmek için önemli bir adım olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim. Farklı yeni sanayilerde de iş birliğimizi geliştirmemizin önünde bir engel görmüyorum. İlk sistemin Türkiye’ye 2019’da teslim edilmesini planlıyoruz. S-400’ler, havadan gelebilecek neredeyse tüm tehditleri bertaraf edebileceğiniz, dünya üzerinde eşi olmayan bir savunma sistemi.” değerlendirmesinde bulundu.

Uzmanlar Rusya’nın, Türk TAI ve ROKETSAN’ın ABD jetlerinden F-16 üretiminden elde ettiği bilgi birikimi ile, elektronik sistemlerde ASELSAN’ın deneyimlerini kendilerine alacağını söylüyor.

RUSYA, ARTIK TÜRKİYE’NİN STRATEJİK ORTAĞI!

Bir haftada iki defa Moskova’ya giden Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. İki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun açıklamasından şunları söyledi:

“Bir kere daha Moskova’da bulunmaktan ve değerli dostum Sergey Lavrov ve heyetleriyle görüşmekten memnuniyet duyuyorum. İlişkilerimizi her alanda en üst düzeye çıkarmak için yoğun gayret sarf ediyoruz. Liderlerimiz (Erdoğan ile Putin) sık sık bir araya geliyorlar. Bu yakın iş birliği ve dostluk bazı kişileri de kıskandırmıyor da değil. Rusya bizim için stratejik bir ortaktır. Lavrov’un söylediği gibi enerjiden tarıma turizmden savunma sanayine kadar ilişkilerimiz gelişiyor. Önümüzdeki süreç için de somut projeler ortaya koyuyoruz. Halklar arasındaki temaslar ve kültürel ilişkiler önemli. Ticaretimizin artması da ilişkilerimizin geldiği noktanın bir göstergesi. Bu sene 6 milyon civarında Rus dostumuzu Türkiye’de ağırlamaktan mutlu olacağız. Önümüzdeki süreçte siyasi alanda temaslarımızı sürdüreceğiz. BugünSuriye’yi konuştuk. Bir taraftan Astana’yı devam ettirmek için diğer taraftan siyasi süreç için birlikte çalışmamız ve çabalarımızı arttırmamız lazım. Bir an önceanayasa komisyonunun çalışmalara başlaması Suriye’nin geleceği için önemlidir. Soçi formatındaki üçlü liderler zirvesi önümüzdeki günlerdeİran’da gerçekleşecek.  İdlib bölgesinin çatışmasızlık alanı olarak korunması, Suriye için, terörle mücadele için ve insani bakımdan çok önemlidir. Bu konuda askerlerimiz ve istihbaratımız bir arada nasıl çalışabiliriz bunları görüşmeye devam ediyorlar. Bizim işbirliğimiz Kafkaslar’dan Orta Asya’ya kadar geniş bir coğrafyadadır.”
UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]