Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemVideo

Ukrayna’da INTERPOL’ün yakaladığı Türk: Pasaportu 7000 dolara Kiev’de elçilikten aldım

Ukrayna sınır muhafızları Interpol tarafından aranan bir Türk'ü tutukladı. Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşı şahıs Türkiye Kiev Büyükelçiliği'nden rüşvetle nasıl pasaport aldığını, yakalanma sürecinde TUİD'deki yakın arkadaşına ulaşamadığını anlattı…

Devlet Sınır Muhafız Hizmetleri (DPSU), INTERPOL tarafından aranan bir Türk’ü yakaladı. Türkiye Vatandaşı, Ukrayna Haber ihbar hattını arayarak, “Artık kaybedecek hiçbir şeyim yok” diyerek, hikayesini anlattı.

Devlet Sınır Muhafız Hizmetleri‘nden yapılan açıklamada 31 yaşındaki Türk vatandaşı Ukrayna‘dan, Moldova’ya çıkarken, “Kuçurgan” kontrol noktasında, Belgorod-Dnister müfrezesinin sınır muhafızları tarafından tutuklandığı bildirildi.

Türkiye’de, dolandırıcılık suçundan aranan ve hakkında uluslararası yakalama kararı bulunan Türk vatandaşını ismi açıklanmadı. Sınır muhafızları daha sonra şahsı Odesa Bölgesi INTERPOL temsilcisine teslim etti.

DPSU’dan yapılan açıklamada; “Yabancıların sınır denetimi sırasında INTERPOL veritabanı çalışıyordu. Adam derhal tutuklandı ve bilgileri doğrulamak için Kiev’deki INTERPOL bürosu bilgilendirildi. INTERPOL temsilcileri, bu vatandaşın uluslararası tutuklama ve Türkiye’ye iadesi amacıyla arandığını teyit etti.” denildi.

Söz konusu sanığın durumuyla ilgili bilgiler, 27 Ağustos Pazartesi günü Devlet Sınır Hizmetleri’nin internet sitesinde yayınlandı.

Dolandırıcılık suçunda aranan şahıs Ukrayna’da bulunduğu 3 yıl içinde yaşadıklarını ise Ukrayna Haber’e anlattı.

KİEV BÜYÜKELÇLİĞİ 7000 DOLARA PASAPORT SATIYOR İDDİASI

Türkiye’de dolandırıcılık suçundan arandığı dönemde Ağustos 2017’de Kiev Büyükelçiliğine gittiğini burada pasaportuna el konulduğunu daha sonrada pasaportun Türkiye’ye gönderildiğini söyledi. Söz konusu şahıs pasaportuna el koyan memurla bu sene Ocak ayında görüşerek 7000 ABD dolar karşılığında kendisine el altından eski tarihli pasaport vermesi konusunda anlaştığını söyledi.

Kiev Büyükelçiliğindeki rüşvetle pasaport verilmesi iddiaları hakkında yaptığı konuşmaların ses kayıtları

UkraynaHaber.com’un, YouTube kanalında yayınladı.

Şahıs rüşvetle aldığı pasaportunu fotoğrafını da ihbar hattına gönderdi. Sahte pasaport alma sürecinde rüşvet verdiği kişileri ve kurumları anlattı. Şahsın yaşadığını iddia ettiği hadiselerde bahse konu olan kurumlardan; Kiev Büyükelçiliği ile Uluslararası Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) ile ilintili kişilerin isimleri kayıtlardan çıkartıldı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bu yavşak kesinlikle Fetöcüdür. Bu gavat neye istinaden 7000 dolar veriyor??? .Dünyanın neresinde pasaport ücreti 7000 dolar???

  2. Merih, sen nerenle okudun haberi… herif dolandırıcı resmi ücret edeğil elden elçiliğe rüşvet verip almış okuma kıt anlama da ossurak seviyesinde…

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]