Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Bazı Beşiktaş taraftarları ilk yarıdan sonra stadı terk etti

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e bir mucize beklentisi ile gelen Beşiktaş’ın, Dinamo Kiev karşısında ilk yarıyı 1-0 yenik kapamasının ardından bazı siyah beyazlı taraftarlar sahayı terk etti. Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Dinamo Kiev takımına 4-0 yenilerek, Avrupa’ya veda etmesi taraftarları üzdü.

İlk yarı sonrası stadı terk etmeye başlayan taraftarlardan bazıları Cihan’a konuştu. Bir taraftar, “1-0’dan sonra gol atarız diye bekledik. Bir ümit diye bekledik, ilk yarının başında gol yenince bütün ümitlerimiz tükendi. Donduk soğuktan. Yani bir gol atmamız ile ilgili hiçbir ümit de yok. O yüzden en iyisi çıkmak dedik. Takım olamamışız. Adamlar takım olmuş. Üç aydır top oynamıyorlar, çıkıyorlar iki maçta takır takır oynuyorlar. Bizde lig devam ediyor, oynayamıyoruz. İstanbul’da bitirdik zaten turu. Burada zaten bu maçı almanın imkânı yok” dedi.

Karşılaşmayı izlemek için Manisa’dan Kiev’e gelen Aytaç Akgüneş, maçın sonuna kadar dayanamayacağını söyledi. Aytaş Akgüneş, “Beşiktaş’ı umduğum gibi hiç bulamadım. Geçen seneki kadro ile bu seneki kadro arasında çok büyük fark var ama oyun tarzında hiçbir fark yok. Beşiktaş benim gözümde çok kötü oynayan bir takım oldu. Bu şekilde gidersek biz ne Türkiye kupasını kazanabiliriz, ne de önümüzdeki seneye hazır olabiliriz. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum, Beşiktaş çok kötü gidiyor” şeklinde konuştu.

Ukrayna’da işçi olan Bektaş Altan adlı bir Beşiktaş fanatiği ise şu şekilde konuştu: “Havanın soğukluğuna aldırış etmeden hoş bir akşam geçirmek için geldim. Ukraynalıları tanıyorum o arkadaşlarla birlikte maç izlemek istedim. Sonuç da belli olunca yarısında çıkmak zorunda kaldım. Biraz da rahatsızlandım. Umarım Beşiktaş bundan sonra başarılı olur.”

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI
Maç esnasında termometrelerin eksi 10-12 dereceyi gösterdiği Kiev’de hissedilen sıcaklık değeri eksi 17 derecenin üzerinde oldu. Soğuk hava koşulları nedeniyle ve ilk maçta alınan 4-1’lik galibiyet nedeniyle Dinamo Kiev – Beşiktaş maçında Valeriy Lobanovskiy Stadı’nın tribünleri dolmadı. İstanbul ve Avrupa’nın çeşitli kentlerinden gelen yaklaşık bin Beşiktaş taraftarı, kendilerine ayrılan kale arkası tribünden takımlarını destekledi.

BEŞİKTAŞ’TA SAKATLANAN OLMADI
Beşiktaşlı yetkililer, soğuk nedeniyle ve oyun esnasında oyunculardan sakatlanan olmadığını bildirdi. Stattan ayrılan oyuncuların ise morallerinin çok bozuk olduğu görüldü. Kiev’deki soğuk havaya maçtan 2 saat önce başlayan kar yağışı da eklendi. Bu durum futbolcuları ve seyircileri de zorladı. Bazı futbolcular uzun çoraplar giyerek maça çıktı. Ukraynalı bazı taraftarların maça battaniye ile geldikleri gözlendi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]