Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Rusya pazar yerini vurdu: 38 sivil hayatını kaybetti

Rus jetleri, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne hava saldırısı düzenledi. İlk belirlemelere göre, 1 sivil savunma çalışanı 38 sivil hayatını kaybetti

Suriye’de, Eset Rejiminin hamisi Rusya’nın en yoğun hedef aldığı bölgelerin başında gelen İdlib’de, yine siviller Rus savaş uçaklarının hedefi oldu.

Rus jetleri, İdlib’in Maret El Numan ilçesi, Bıdama beldesi, Kenbbine ve Tel Menniş köylerine hava saldırısı düzenledi.

Sivil Savunma Müdürü Mustafa Hac Yusuf, Maret El Numan ilçesindeki bir pazar yerinin vurulduğunu, aralarında 1 sivil savunma gönüllüsünün de olduğu toplam 38 sivil yaşamını yitirdiğini, onlarca sivilin yaralandığını açıkladı. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ilçede, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Askeri muhaliflere ait uçak gözlemevi de Maret El Numan ilçesine yapılan saldırıların Rus savaş uçakları tarafından düzenlendiğini bildirdi.

Son 24 saatte gerçekleştirilen hava saldırılarında İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne düzenlenen hava saldırılarında 50 sivil hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları Ağı’nın (SNHR), rakamlarına göre, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne 26 Nisan-12 Temmuz’da düzenlenen saldırılarda 157’si çocuk, 111’i kadın 606 sivilin yaşamını yitirdi.

Kaynak: Independent

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]