Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç’in son hamlesi dengeleri değiştiriyor

Ukrayna siyasetinin zirvesinde sarsıntılar hala sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda maliye, sağlık, savunma bakanlıkları, vergi genel müdürlüğü ve güvenlik servisi koltukları, sahiplerini değiştirmişti. Kısa bir “pause”dan sonra Devlet Başkanı Yanukoviç elini yine “play” düğmesine götürdü. Ve bugün Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Raisa Bohatıryova görevden alındı. Bohatıryova yılar önce bıraktığı Sağlık Bakanlığının başına geçerken, başbakan yardımcısı Andriy Klüyev ise MGK genel sekreterliğine getirildi.

Ukraynalı ünlü siyaset bilimcilerden V. Karasyov durumu, Rinat Ahmetov tarafının iktidardaki ağırlığının artması olarak görüyor. Yaklaşan seçim öncesi, türlü süreçlerde en etkili kurum olan Devlet Başkanlığı İdaresinin başındaki S. Lövoçkin’in (Firtaş ve Gazprom grubundan) karşısına, yine etkili bir makam olan MGK sekreterliğine Ahmetov ve Donetsk grubundan bir isim gelmiş oldu.  Karasyov’a göre Bohatıryova da Ahmetov taraftarı ancak Klüyev daha etkin bir figür. Söylentilere göre Klüyev’in ajandasındaki ilk madde seçimleri kazanmak olacak.

Siyaset analizcilerine göre son atamalar çok ince hesapların sonucu.

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]