Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Erdoğan’ın yemin töreni sırasında 4 parti ayağa kalkmadı!

Reisicumhur Erdoğan'ın yemin töreni

Adalet ve Kalkınma Partisi Başkanı, Reisicumhur Recep T. Erdoğan Meclis’e geldi ve Meclis’in en yaşlı üyesi İYİ Partili Durmuş Yılmaz’ın yönetiminde Meclis Genel Kurulu toplandı. Durmuş Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Cumhurbaşkanı seçildiğine dair hazırlanan mazbatasını teslim etti.

Daha sonra Erdoğan yemin töreni için kürsüye geldi ve yemin metnini okuyarak yeni dönemi başlattı.

Bu sırada, CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partili milletvekillerinin ayağa kalmadığı gözlemlendi. bazı milletvekilleri ise protesto ederek törene katılmadı.

CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partili milletvekilleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı alkışlamak için ayağa kalkmadı. Kemal Kılıçdaroğlu ise salonda görülmedi. Erdoğan’ın yemin etmesinin ardından Meclis’te İstiklal Marşı okundu.

YEMİN ETTİ VE YENİ SİSTEM RESMEN BAŞLADI

Erdoğan yemin töreni için kürsüye geldi ve yemin metnini okumaya başladı: “Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]