Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Ukraynalıların yüzde 82’si: Darbe girişimim arkasında Erdoğan ve Putin var

Ukrayna’da “kanal24” tarafından, Türkiye’deki darbe girişiminin arkasında kimin olduğuna ilişkin yapılan ankete katılan 50 bin 384 Ukraynalının yüzde 82’si darbenin arkasında son dönemde yeninden dost olan Reisicumhur Recep T. Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olduğu konusunda hem fikir.

Bu hain darbe girişiminin başlamasından hemen 20 dakika sonra, daha olayın failleri dahi ortaya çıkmadan Erdoğan’ın, ABD’de yaşayan dünyanın önde gelen entelektüellerinden, yazar, alim ve vaiz Hizmet Hareketi’nin kurucusu  muhterem Muhammed Fethullah Gülen Hocaefendi’nin suçlanmış olmasına rağmen ankete katılan Ukraynalılardan biri dahi “bu iddiaya” inanmadı.

Daha da ileri giden Erdoğan’ın 9 Ağustos’ta Putin ile görüşmesinde Fethullah Gülen’in Rus uçağını düşürerek Rusya ile Türkiye ilişkilerini bozduğuna işaret etmişti.

50.384 kişinin katıldığı anket sonuçları 15 Ağustos 2016 saat 00:800 itibariyle şöyle:

Ukraynalıların yüzde 82’si darbe girişiminin: Kremlin ile Erdoğan’ın reytinglerini arttırmak için kendisi yaptığına inanıyor.

Ukraynalıların yüzde 13’ü, Erdoğan’ın nefret politikasından bıkan halk yaptı diyor.

Ankete katılan Ukraynalıların yüzde 5’i, ise herhangi bir yorum yapmaması dikkat çekti.

ukraynahaber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]