Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Kanada’yı aşırı sıcaklar vurdu: 17 ölü

Kanada’nın Quebec eyaletinde aşırı sıcaklar nedeniyle 17 kişi hayatını kaybetti.

İklim  değişikliği nedeniyle 2010 yılında meydana gelen aşırı sıcaklarda 106 kişinin öldüğü Kanada’da benzer bir felaketin yaşanmaması için alarm durumuna geçildi. Yapılan açıklamalar son birkaç gündür devam eden yüksek sıcaklıklar nedeniyle şu ana kadar 17 kişinin öldüğü yönünde.

CTV News, Kanada’nın Quebec eyaletinde acil durum müdahale planına geçilmesine neden olan sıcak hava dalgası nedeniyle 17 kişinin öldüğünü duyurdu.

Ülkenin birçok bölgesi son birkaç gündür aşırı sıcaklara ve nemli havaya maruz kalıyor. Montreal’deki sağlık görevlileri, sağlık kuruluşlarına gelen şikâyet telefonlarının artmasından sonra şehirdeki uyarı seviyesine yükseltti.

Kanada Çevre Ajansı da Quebec eyaletinin en büyük şehri olan Montreal için sıcaklık uyarısında bulundu.

Belediye Başkanı Valerie Plante, evsizlere hizmet veren kuruluşların şehirde 17 bin litre su dağıttığını söyledi. Yüzme havuzları ve su sporları merkezlerinin çalışma saatlerinin artırıldığı bilgisini verdi.

İtfaiyeyi ve polisi bilgilendirmek amacıyla Montreal’de yaklaşık 5 bin evi ziyaret edeceğini aktaran Plante, şimdiye kadar bin 300 evin kontrol edildiğini kaydetti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]