Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Trump: Putin’e ‘Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesini’ soracağım

Trump ile Putin, Ukrayna meselesini konuşacak...

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Helsinki’de yapacakları görüşmede, Rusya’nın 2016’daki ABD Başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarını gündeme getireceğini söyledi.

New Jersey’e yolculuğu sırada başkanlık uçağı Air Force One’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, “Onunla her şeyi konuşacağım. Ukrayna’yı, Suriye’yi ve seçimleri konuşacağız. Kimsenin seçimlere müdahalesini istemiyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Donald Trump’la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 16 Temmuz’da Helsinki’de gerçekleştirilecek NATO Zirvesi sırasında bir araya geleceği bildirilmişti.

“Anayasa Mahkemesi üyeliği için adayımı açıklayacağım”

Gelecek ay emekliye ayrılacak olan Anayasa Mahkemesi üyelerinden Yargıç Anthony Kennedy’nin yerine ikisi kadın olmak üzere 5 aday belirlediğini kaydeden Trump, nihai ismi de 9 Temmuz’da açıklayacağını söyledi.

Diğer yandan yakın gelecekte görevden ayrılması beklenen Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly’nin yerine yeni bir kişi atamayacağını da belirten Trump, “Ancak her şey olabilir” şeklinde konuştu.

“Dünya Ticaret Örgütü’nden ayrılmayacağız”

Dünya Ticaret Örgütü’nün ABD’ye çok kötü muamelede bulunduğunu öne süren Başkan Trump, ancak şu aşamada ABD’yi örgütten çekmeyeceğini söyledi.

Ancak Başkan Trump, daha önce Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda, DTÖ’yü ABD’ye karşı adil olmamakla itham ederek, “DTÖ bir felaket. Bizim ticarette iyi olmamızı imkansız hale getiriyor. Davaları kaybediyoruz, hakimlerimiz yok.” ifadesini kullanmıştı.

Geçen ay ABD’nin ithal ettiği otomobil ve otomobil parçalarının ülkesinin ulusal güvenliğini tehdit edip etmediğinin soruşturulması direktifini de veren Trump, söz konusu soruşturmanın üç, dört hafta içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

“NATO müttefiklerimiz daha fazla harcama yapmalı”

Almanya başta olmak üzere diğer NATO üyesi ülkeleri savunma harcaması yapmamak ve üzerilerine düşeni yerine getirmemekle suçlayan Donald Trump, “ABD’nin müttefiki olan Almanya, İspanya, Fransa ve diğer Avrupa Birliği ülkeleri üzerilerine düşeni yapmalı. Bunların ABD’ya yaptığı haksızlık” şeklinde konuştu.

Kaynak: EuroNews

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]