Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Sağlık

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıhal, Ukraynalılardan şehirlerarası seyahat etmemelerini istedi

Başbakan Şmıhal Ukraynalılardan koronavirüs salgını nedeniyle şehirlerarasında seyahat etmemelerini istedi.

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıhal, Ukraynalılarda şehirleri arasında seyahat etmemelerini istedi.

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıhal, “Bugün (14 Mart gecesi), Ukrayna Bakanlar Kurulu, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin kararını uygulamak için bir dizi adım attık. Ukrayna’da koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını önlemeyi ve yayılmayı önlemeyi amaçlıyoruz. Bugün Ukrayna, koronavirüs ile durumun ılımlı bir senaryoda geliştiği ülke olmaya devam etmektedir. Neyse ki, hastalık toplu şekilde ve geniş çaplı salgın değil. Hastalığın yayılmaması için elimizden geleni yapıyoruz .” dedi.

Şmıhal, Ukrayna’daki koronavirüs salgınına ilişkin ülke çapında karar alma sürecinin temelini oluşturacak, bulguları ve verileri analiz edecek, koronavirüs aktivitesini koordine etmek için bir kriz masası oluşturulduğunu sözlerine ekledi.

Şmıhal, öte yandan 200’den kişiden fazla toplumsal olaylarının yasak olduğunu ve eğitim kurumlarında üç haftalık karantina kararının hala geçerli olduğunu hatırlattı.

Ayrıca herkesi hem uluslararası seyahatlerden hem de Ukrayna şehirleri arasında seyahat etmeye çağıran Başbakan Şmıhal, Ukrayna’nın yabancılar için sınırlarının 16 Mart Pazartesi saat 00: 00’dan itibaren kapalı olacağını da vurguladı.

Şmıhal; “Ukrayna vatandaşlarının yurda geri dönmesinden memnunuz. 16 Mart’tan itibaren Ukrayna’nın sınır geçişlerini ve yolcu bağlantılarını diğer ülke vatandaşlarına. Bu yüzden yurttışındaki Ukrayna vatandaşlarını mümkün olan en kısa sürede eve dönmelerini tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

Öte yandan Fransa’dan otobüslerle kara yoluyla tahliye edilen Ukraynalıların ile Polonya sınırına yaklaştığını bildiren Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ukraynalıların bakanlığa koronavirüs salgını nedeniyle 7 gün 24 saat ulaşabileceğini belirtti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Telegram:
https://t.me/ukraynahaber
WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]