Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriGündemVideo

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko’dan önemli açıklamalar

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Avrupa Birliği ve NATO üyeliğinin anayasada olmasını istedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna Anayasası’nın kabulünün 22’nci yıldönümü vesilesiyle, Büyük Osmanlı Devleti’ne iltica ederek Ukrayna’nın ilk anayasasını kaleme alan Pılıp Orlik’in anıtında önemli açıklamalarda bulundu.

İsveç’in başkenti Stockholm’e yaptığım ziyaret sırasında Pılıp Orlik’in 1710 Nisan’da kaleme aldığı tarihi belgeyi elinde tutma ayrıcalığına sahip olduğunu ifade eden Poroşenko, Ukrayna’da 1996 yılında kabul edilen ve 2004 yılında değiştirilen anayasanın, yurt dışında en ilerici, en mükemmel ve en demokratik anayasalardan biri olarak değerlendirildiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlık görevine geldiğinde Anayasa’ya bağlı kalacağını açıkça belirttiğini hatırlatan Poroşenko, anayasadaki yetkilerinden özellikle yargı reformu sırasında bilerek feragat ettiğine dikkat çekti.

Yargı reformu sırasında yargıçların dokunulmazlığını ortadan kaldırdığını vurgulayan Poroşenko, milletvekillerinin dokunulmazlığı konusundaki anayasa değişikliği yapılmasını ve herkesin kanun önünde eşit olmasını istedi.

ANAYASAYADA AB VE NATO’YA ÜYELİK DE OLACAK

Yakın gelecekte anayasada bir değişiklik daha yapılacağını söyleyen Poroşenko, Ukrayna’nın iki stratejik hedefi, Avrupa Birliği ve NATO’ya üyeliğin anayasaya ekleneceğini belirtti.

Avrupa ve Avrupa-Atlantik entegrasyonunun Ukrayna’nın ulusal çıkarlarına olduğunu ve vatandaşların mutlak çoğunluğu tarafından desteklendiğine dikkat çeken Poroşenko, hala doğuya dönmeyi düşünen  sorumsuz politikacıların varlığını dile getirdi.

Söz konusu sorumsuz politikacılara seslenen Poroşenko, Ukrayna’nın savaşta olduğunu ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rus saldırganlığına karşı direndiğini hatırlattı.

ANAYASADA KIRIM VURGUSU

Poroşenko, Ukrayna’nın anayasasında Kırım’ın konumunun yansıtmanın önemini vurguladı.

Petro Poroşenko, “Anayasada bir diğer önemli değişiklik, Kırım’ın anayasadaki konumunun yansıtılmasıdır.” dedi.

Anayasada konuya ilişkin tekliflerin hazırlanmasına yönelik çalışmaları yoğunlaştırmak için Anayasa Komisyonuna çağrıda bulunan Poroşenko, Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Refat Çubarov’dan, Anayasa Komisyonu’nun çalışmalarını yoğunlaştırmasını ve taslağı mümkün olan en kısa zamanda milletvekillerine iletmesini istedi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Fotoğraflar: Mykola Lazarenko

www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com

 

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]