Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

MİT, Ukrayna’da da şirket kuran Gürbüz Sevilay ve Tamer Avcı’yı kaçırdı

Haklarında yakalama kararı bulunan Gürbüz Sevilay ve Tamer Avcı, MİT’in operasyonuyla Özbekistan’da yakalanarak Türkiye’ye götürüldü.

“Terör örgütü üyeliğinden” aranan Gürbüz Sevilay ve Tamer Avcı MİT’in gizli operasyonuyla Türkiye’ye götürüldü.

UkraynaHaber.com’un özel kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Gürbüz Sevilay, Türkiye’de, NATO standartlarında üniforma üretim yapan bir firmanın sahibiydi. Ancak 15 Temmuz 2016 sonrasında ortaklarının cemaate yardım ettiği bahanesiyle Türkiye’deki mülklerine ve şirketlerine el koydu. Türkiye’deki bütün varlığını kaybeden Gürbüz Sevilay, akabinde Ukrayna’nın liman ve ticaret şehri Odesa’da bir müddet tekstil işi yaptı.

Ukrayna’daki şirket verilerini gösteren açık kaynaklarda, Gürbüz Sevilay adına “Stilmaks Tektil” kayıtlı limitet şirket olduğu görülüyor. Yedinci Kilometrede (Sidmoy Pazarında) iş yeri açan Sevilay burada da zarar edince, restoran açtı ancak işletemeyince kapattı. Daha önceden devam eden ticareti olduğu için yeniden Özbekistan’a gitti.

Sevilay, yaklaşık 10 yıl önce de Özbekistan’da ticaret yapmıştı.

OPERASYON DÜZENLEDİ, TÜRKİYE’YE GETİRDİ
Tamer Avcı’nın ise internet üzerinden yayın yapan bazı haber portallarında, muhalif yazılar yazdığı belirlendi.

MİT, daha önce de İsa Özer’i Ukrayna’dan götürdü

Ukrayna’da Milli İstihbarat Teşkilatı unsurlarınca (MİT) düzenlenen operasyonda yakalanan bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi İsa Özer, İstanbul Terörle Mücadele Şubesine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, İsa Özer, MİT’in Odesa’dan alıp Kıyiv üzerinden götürdü.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]