Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Piyanist Anjelika Akbar, Kiev’de sahne aldı

Türkiye’de yazdığı kitap ve albümleriyle büyük beğeni toplayan Anjelika Akbar, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de sahne aldı. Organizasyonu Kiev merkezli Türk Öğrenci Derneği (UTUOD) tarafından gerçekleştirilen konser, Kiev Politeknik Enstitüsü’nde yapıldı. Toplam bin 700 kişilik salon doldu.

T.C. Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin de katkı verdiği konsere, Kiev’deki çeşitli üniversitelerin rektörleri, dekanlar, dış misyon şefleri, iş adamları ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Akbar, konser sırasında duygulu bir konuşma yaptıktan sonra salonda babasının da bulunduğunu belirterek piyanoyu babasına bıraktı. Anjelika Akbar’ın babası Stanislav Konstantinoviç Timçenko’da icra ettiği eser ile dinleyenlerden alkış aldı.

‘TÜRK HALKI TÜRKÜ DİNLİYOR’
Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklamada bulunan Kiev Politeknik Enstitüsü Kültür ve Sanat Bölümü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Stanislav Konstantinoviç Timçenko; “Kızım yaşamak için Türkiye’yi tercih etti. Ben de bundan çok memnunun. Bu sayede Karadeniz’in karşı kıyısına geçerek İstanbul’u görme imkânı buldum. Müziğin dili yoktur. Kızımı sanatçı olarak Türkiye Cumhurbaşkanının bile dinlemiş olması, beni mutlu ediyor.” diye konuştu. Kendisinin de sanat okulu mezunu olduğunu ve müzik ile uğraştığını belirten Timçenko, şimdi söz konusu üniversitede sanat felsefesi üzerine akademik çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

“Türkiye’ye gittiğimde halkın halk türkülerini çok sevdiğini gördüm” diyen Timçenko, kendisinin de Türküleri çok beğeni belirtti. İstanbul’a hayran olduğunu aktaran Konstantinoviç Timçenko, kızı Anjelika Akbar’ın iki ülkenin kültürel ilişkilerine katkıda bulunmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Piyanist Anjelika Akbar ise Cihan’a yaptığı değerlendirmede, “Kiev’de bulunmak çok güzel bir duygu, benim için biraz nostaljik oldu. Çok sayıda Türk dinleyici görmek beni ayrıca çok mutlu etti. Neredeyse 3 dilde konuştum. Çok sıcak bir atmosfer oldu. Dinleyiciler çok iyiydi. Gördüğünüz gibi hem klasik eserleri hem de Âşık Veysel, Ulvi Erkan gibi Türk bestekarların eserlerini icra ettim. Bunun yanında Türkiye’de iken yaptığım bestelere yer verdim. Aralarda açıklamalar yaparak Ukraynalılara Türkiye’yi ve Türk kültürünü de tanıtmaya çalıştım. Bence çok güzel bir konser oldu dinleyicilerin reaksiyonlarından da bunu hissettik” dedi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan UTUOD Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Baydı; “Etkinlik için uzun süre Anjelika Akbar ile görüşmelerde bulunduk. Sonunda müzikseverleri ünlü piyanist Anjelika Akbar ile buluşturmayı başardık. Özellikle üniversite gençliği için gerçekleştirilen bu konserin ücretsiz olması ilgiyi arttırdı” diye konuştu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]