Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’daki petrol rafineleri darboğazda

Ukrayna’daki petrol rafinelerin petrol işlemesi ve benzin üretimi rekor seviyede düşüş kaydetti ve şirketlerde toplu işten çıkartmalar devam ediyor.

Kommersant-Ukraina’ın haberine göre 2013’ün ilk yarısında Ukrayna rafinerilerde 1,5 milyon ton petrol rafine edildi. Bu rakam geçen seneye göre yüzde 43 oranında azaldı.

Ülkede hâlihazırda yıllık 34 milyon ton petrol işleyebilme kapasitesine haiz 7 rafineriden sadece; Kremençug Rafineri ve Şebelinsk Gaz İşleme Tesisi çalışıyor.

Ukrayna Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise rafinerilerinin bu senenin ilk yarısında bağımsızlık tarihinin en düşük seviyesinde petrol işlediğini bildirildi.

Rafinerilerin petrol işleme hacminin düşmesiyle birlikte son üç yılın içinde 18 bin kişi işten çıkartıldı. Petrol rafinerileriyle bağlantılı ve birlikte çalışan şirketlerden ise bu sürede 54 bin kişi işinden oldu.

Öte yandan petrol rafinerilerinin üretim yapamaması sadece ülkedeki işsiz sayısını arttırmıyor bütçe gelirlerinin de düşmesine de neden oluyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]