Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Esed, İran’da Ruhani ile görüştü!

Esed, Suriye savaşının başlangıcından bu yana ilk kez İran'ın başkenti Tahran'a bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’ın Tahran’a gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştüğü, liderlerin ikili ilişkileri ve Suriye’deki ateşkesin garantör ülkelerinin yaptıkları Soçi zirvesinden çıkan sonuçları ele aldıkları belirtildi.

İKİLİ İLİŞKİLER VE SOÇİ ZİRVESİNDEN ÇIKAN SONUÇLAR ELE ALINDI

Suriye Devlet Başkanlığı Basın Dairesi’nden yapılan açıklamada, Esed’in İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştüğü, liderlerin ikili ilişkileri ve Suriye’deki ateşkesin garantör ülkelerinin Soçi zirvesinden çıkan sonuçları ele aldıkları kaydedildi.

Ruhani ve Esed’in iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdikleri ve tüm seviyelerdeki koordinasyonu devam ettirme konusunda anlaştıkları belirtilen açıklamada, “Ruhani, Tahran’ın Suriye’ye terörle mücadelenin tamamlanması ve ülkenin yeniden inşasına başlanması için gerekli her şeyi sağlamaya devam edeceğini vurguladı” ifadelerine yer verildi.

Esed’in Ruhani’ye ve İran halkına meşru Suriye hükümetine verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiği ifade edilen açıklamada, “Ruhani, Esed’i garantör ülkelerin Soçi’deki toplantısının sonuçları hakkında bilgilendirdi, taraflar Suriye’nin toprak bütünlüğünü, bağımsızlığını ve meşruiyetini korumak ve topraklarının tamamında terörizmi bitirmek için istenen ilerlemenin sağlanması konusunda görüş birliğine vardı” denildi.

ESED, HAMANEY İLE DE GÖRÜŞTÜ

Açıklamada ayrıca Esed’ın İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile de bir araya geldiği, görüşmede tarafların bir dizi batılı ülkenin gerilimi tırmandırma politikasına ve başta Suriye ve İran olmak üzere bölgeyi kaosa sürükleme çabalarına karşı direnmeye devam etme niyetinde olduklarını vurguladığı ifade edildi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]