Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
SiyasetVideo

Asker Siyasete Müdahil oldu! Erdoğan, Hulusi Akar’ı Abdullah Gül’e gönderdi!

Barış Yarkadaş anlattı olanı biteni!

Günlerdir gündemden düşmeyen Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adaylığıyla çok çarpıcı bir gelişme yaşandı. Siyaset yaşamı boyunca camide siyaset yapan Gül, bugün cuma çıkışında camide siyaset yapılmaz diyerek yarın basın açıklaması yapacağını söyledi.

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adaylığıyla çok çarpıcı bir gelişme yaşandı. Çok yüksek düzeyli ve korumalı bir kortej Gül’ün çalışma ofisine girerken görüldü. CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Hulusi Akar ve İbrahim Kalın’ın, Abdullah Gül’ü ziyaret ettiğini iddia etti. Yarkadaş’a göre görüşmede ‘Gül’ün aday olmaması’ istendi.

Yarkadaş’ın paylaşımları:
28 Şubat’ı istismar eden AKP, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı Abdullah Gül’e aday olmasın diye “ricacı” olarak gönderiyor. Akar’ın yanında Cumhurbaşkanlığını temsilen İbrahim Kalın da gidiyor. Bunun adı da “sivil siyaset” oluyor öyle mi? O geceki ziyarette “sivil” olan tek şey, Hulusi Akar’ın üzerindeki kıyafetti… Helikopterle Gül’ün konutuna gelen Akar, ‘sivil’ kıyafetleriyle tam 3 saat 5 dakika süren bir görüşme yaptı. Görüşmede Tayyip Erdoğan adına gelen İbrahim Kalın da vardı.

TBMM kulislerinde ve sosyal medyada bu iddia yayılmaya başladı.

AKp Başkanı Recep Erdoğan’ın sözcüsü İbrahim Kalın ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı gündemde olan Abdullah Gül’ü ziyaret ettikleri iddia edildi.

Saadet Partisi tarafından Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesine ramak kala Gül’ü ikna ederek vazgeçirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yakın bu iki ismi elçi olarak gönderdiği ve aday olmamasını istediği vurgulanıyor.

GÜL’DEN, ERDOĞAN’A İLK MESAJ!
Camide siyaset yapan Erdoğan’a ince bir mesaj gönderen cami çıkışında şunları söyledi:

“Memleketimiz için hayırlı olsun. Seçim deyince beklentiler, heyecanlar, tartışmalar kaçınılmaz. Bugünlerde yoğun olarak bu tartışmalar olurken, benim ismim etrafında da herkes bir şeyler söylüyor. Düşüncelerimi açıklamak pek istemem. Yarın sizleri çağırıp, detaylı olarak anlatacağım. Cami kapısında memleketin geleceği için bu kadar önemli şeyleri konuşmayı doğru bulmuyorum.”

SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER..
“Bugün bir Parti’nin oy kazanması için rakip adayı engellemeye giden Genel Kurmay Başkanı’nın, Yarın aynı Parti’nin oy kazanması için ülkeyi savaşa sokmayacağını kim iddia edebilir?”

“Gül’ü ikna için gelen hemşehrisi Hulusi Paşa olmasın sakın! Afrin ile, Münbiç ile Tatlıses ilgileniyor nasıl olsa!”

“Abdullah Gül seçime girse kazanabilecek mi? Tabi ki de hayır. o zaman niye girmesin diye uğraşıyorlar? Çünkü gül seçime girerse oylarını AKP seçmeninden alır. yani RTE’nin oyları azalır. RTE seçimi ilk turda kazanamazsa ikinci turda hayatta kazanamaz. işi ilk turda bitirmek istiyor. gül’ün olası bir giriyorum kararıyla RTE’nin oyları en kötü %5-6 düşecektir. ikisi de aynı partiden gelme, ikisi de aynı tabana ait. Bu yüzden bu kadar kıvranmaları…”

Hulusi Akar ile Abdullah Gül’ün ilişkisi gençlik yıllarında Londra’da okul arkadaşlığına kadar dayanıyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]