Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

15 CHP’li demokrasi kahramanı İYİ Parti’ye geçti

TBMM'de grubu olan İYİ Parti, 100 bin imzaya gerek kalmadan Meral Akşener'i cumhurbaşkanı adayı gösterebilecek.

CHP heyeti ile İYİ Parti heyeti arasında bugün TBMM’de yapılan görüşme sonunda CHP’nin 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesi kararı alındı.

Kararı, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay açıkladı. Altay, “15 milletvekilimiz bugün CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye katıldılar. Demokrasinin kazanması için yargının bu siyasi tasarrufunun ortadan kaldırılması için siyasi değil ama demokratik bir tasarruf ile CHP’ye mensup 15 sayın milletvekili bugün partimizden istifa ettiler İYİ Parti’ye katıldılar” dedi.

CHP’nin bu adımı ile TBMM’de beş milletvekili olan İYİ Parti’nin grup kurabilmesi ve dolayısıyla 24 Haziran’a alınan seçimlere katılmasının önündeki engel de kalkmış oluyor. Böylelikle İYİ Parti seçim sürecinde hazine yardımından da faydalanabilecek.

Artık, TBMM’de grubu olan İYİ Parti, 100 bin imzaya gerek kalmadan Meral Akşener‘i cumhurbaşkanı adayı gösterebilecek.

Altay, mecliste yaptığı basın toplantısında, “YSK’nın bir demokrasi ayıbına zorlanması, bir demokrasi ayıbına imza atmaması ve atamasına da fırsat ve imkan sağlamak istiyoruz. Demokrasi herkes için. Demokrasinin kazanması için yargının bu siyasi tasarrufunun ortadan kaldırılması için siyasi değil ama demokratik bir tasarruf ile CHP’ye mensup 15 sayın milletvekili bugün partimizden istifa ettiler İYİ Parti’ye katıldılar” diye ekledi.

BÜLENT TEZCAN: DEMOKRASİ ÖNÜNDEKİ TUZAĞI TEMİZLEME ADIMI
Karar sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da, “15 arkadaşımız bir parti göreviyle CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçmişlerdir. Bu, tarihi bir sorumluluk tarihi bir görevdir. tarih onları partilerinden ayrılan değil partisinin verdiği görev nedeniyle demokrasiyi kurtaran kahramanlar olarak yazacaktır” dedi.
Tezcan, “Bu zor bir görevdir, bu attığımız adım demokrasinin önünde kurulan tuzağı temizleme adımıdır” diye konuştu.
Açıklamanın ardından CHP’nin İstanbul milletvekili İlhan Cihaner Twitter hesabından CHP’li milletvekillerinin İYİ Parti’ye katılmasına tepki gösterip, “ÖDP, TKP ve DSP için de 20’şer vekil isteriz!” mesajı paylaştı.

İşte CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye katılıp, İYİ Parti’nin TBMM’de grup kurmasının yolunu açan milletvekilleri;
1. Burcu Köksal – Afyonkarahisar
2. Mustafa Tuncer – Amasya
3. Nihat Yeşil – Ankara
4. Hüseyin Yıldız – Aydın
5. Ahmet Akın – Balıkesir
6. Mehmet Göker – Burdur
7. Nurhayat Altaca Kayışoğlu – Bursa
8. Erkan Aydın – Bursa
9.Tufan Köse – Çorum
10. Okan Gaytancıoğlu – Edirne
11. Tacettin Bayır – İzmir
12. Çetin Arık – Kayseri
13. Fatma Kaptan Hürriyet – Kocaeli
14. Ömer Fethi Gürer – Niğde
15. Ünal Demirtaş – Zonguldak

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]