Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaFoto Galeri

Afrika’da, Boko Haram öğrenci, MİT de öğretmen kaçırıyor

Afrika'da, Boko Haram'ın kaçırdığı öğrenciler ile MİT'in kaçırdığı öğretmenler aranıyor

Eğitim düşmanı IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) uzantısı Boko Haram’ın kaçırdığı öğrenciler hala kayıp, diğer taraftan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)’in Hizmet Hareketi mensubu öğretmenleri kaçırma operasyonları devam ediyor.

Nijerya’da radikal İslamcı Boko Haram örgütü tarafından Dapchi kasabasından Şubat ayında kaçırdığı kız öğrencileri arama çalışmaları devam ediyor. Diğer taraftan okumuşlara karşısı alerjisi olan AKP Genel Başkanı Recep Erdoğan’ın talimatıyla MİT dünya çapında eğitim faaliyetleri yürüten Hizmet Hareketi mensuplarına yönelik; suikast, kaçırma, şantaj ve tehditlerini sürdürüyor.

Afganistan, Pakistan, Somali, Kosova, Gabon gibi geri kalmış fakir ülkelerde MİT’in yerli istihbarat teşkilatlarına para vererek satın aldığı eğitimcileri Türkiye’ye getirmeye devam ediyor. Kosova’da 5 öğretmen ve bir doktoru Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi’den satın alıp Türkiye’ye getiren teşkilat şimdi de Gabon’un kabile reisinden 3 öğretmeni rüşvet ile teslim aldı.

En son Afrika’da eğitim karşıtı terör örgütü Boko Haram militanları 19 Şubat’ta kuzeydoğu eyaleti Yobe’deki bir okulu basarak, kız öğrencileri kaçırmıştı. Nijeryalı yetkililer önce öğrencilerin kaçırıldığını yalanlamış, militanlardan saklandıklarını açıklamıştı. Ancak ardından 110 kız öğrencinin kayıp olduğunu kabul ettiler.

Siyasal İslamcı Erdoğan’ın yürüttüğü Kosova’daki adam kaçırma operasyonu da benzer şekilde önce aydınlatılamadı bunun üzerine Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, MİT ile illegal işbirliği içerisindeki Kosova İstihbarat Servisi başkanı, İçişleri Bakanı ve operasyona katılanları görevden aldı.

Radikal İslamcı, Boko Haram örgüt, 2014’te de Çibok’ta bir okula baskın yaparak 276 kız öğrenciyi kaçırmıştı. IŞİD’e bağlı olduğunu açıklayan Boko Haram “IŞİD’in Batı Afrika kolu” olarak biliniyor. Örgüt Nijerya’nın kuzey doğusunda ele geçirdiği bölgede halifeliğini ilan etti.

Benzer şekilde siyasal İslamcılar da Erdoğan’ı yaptıkları açıklamalarda halife ilan etmişti.

KABİLE DEVLETİ GABON’DA NE OLDU?
Gabon’da, Türk halkının ödediği vergilerle rüşvet verilen yetkililerin hukuksuz şekilde kaçırdığı 3 eğitimci, MİT’e teslim edildi. Gabon’da Türk girişimcilerin açtığı La Lumiere Okulu Müdürü Osman Özpınar, Pedagoji Direktörü İbrahim Akbaş ve eğitimci Adnan Demirönal, Gabon’un başkenti Librevil’den özel uçakla getirildikleri Türkiye’de sorgulandıkları belirtiliyor.

Üç eğitimci 15 Mart günü gözaltına alınmıştı. Gabon polisi, 3 eğitimcinin ‘Gabon’un iç güvenliğine tehdit teşkil ettiği’ gerekçesiyle gözaltına alındığını açıklamıştı. Öğretmenlerin evlerine yapılan baskınla eşleri de gözaltına alınmıştı.

PKK, MİT DAİRE BAŞKANLARINI KAÇIRDI
Öğretmen ve öğrencilere (Türkiye’deki hapishanelerde 70 bin öğrenci bulunuyor tutuksuz yargılanan 30 bin öğrenci bu sayı 100 bin öğrenciye ulaşıyor. Hapishanelerde yer olmadığı için 30 bin öğrenci için yeni hapishane yapılıyor) karşı başarılı operasyonlar yapan MİT, PKK’ya operasyon yapmaya kalktı operasyona giden istihbaratçıları PKK esir aldı.

IŞİD, Türk askerlerini diri diri yaktı bunu izlemekle yetinen MİT gerçek silahlı teröristler karşısındaki çaresizliğini, öğretmen ve öğrencileri arkadan vurarak örtmeye çalışıyor.

GERÇEK SUÇLULARLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE
PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ile kol kola gezen, Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (THKP-C ) Acilciler örgütünün lideri Mihraç Ural ile Rusya’nın himayesinde gerçekleşen Soçi Kongresi’nde aynı masada kahve içen MİT’in bu isimleri neden koruduğu ve kaçırmadığı ise merak konusu.

Ya da MİT, Çiftlik Bank kurucusu [Top Kek] Mehmet Aydın’ı neden bulup getirmiyor?

Türk basınına tepeden aşağıya sızan MİT bu basit operasyonları ile Türk halkının gözünü boyamaya devam ediyor.

MİT’in içindeki hainlerinin maskesi 15 Temmuz darbe gerçeklerinin ortaya çıkmasıyla düşecek.

UKRAYNAHABER.COM | İSTİHBARAT SERVİSİ

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]