Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriTürkiyeVideo

[VİDEO VE FOTO GALERİ] İstanbul’da, Poroşenko ile Erdoğan biraraya geldi

Türkiye'de temaslarda bulunan Poroşenko, Erdoğan ile görüştü

Türkiye’de günübirlik çalışma ziyareti gerçekleştiren Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Türkiye Reisicumhuru Recep T. Erdoğan ile İstanbul‘da bir araya geldi.

Poroşenko ile Erdoğan görüşmesinde taraflar, Ukrayna ve Türkiye Cumhuriyeti arasında Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Yedinci Toplantısı için hazırlık çalışmalarını değerlendirdi.

Poroşenko ile Erdoğan görüşmesinde; ticari, iktisadi ve yatırım alanlarında ikili işbirliğinin derinleştirilmesi bağlamında anahtar noktalar ve enerji sektöründeki ortak projelerin gerçekleştirilmesi olanaklar ayrı ayrı ele alındı.

Bölgesel konuların yanı sıra Ukrayna, Türkiye ve Katar arasında üç taraflı işbirliği konuşuldu.

RUS İŞGALİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Rusya yanlısı silahlı militanlarla sıcak çatışmaların devam ettiği Donbas bölgesindeki son gelişmeler hakkında Türk tarafına bilgi veren Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ayrıca, Rusya‘nın işgal ettiği topraklarda, özellikle Rusya‘nın hapishanelerde tuttuğu siyasi tutukluların serbest bırakılmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkiye, daha önce, Birleşmiş Milletler (BM)’nin barışı misyonunun Rusya’nın işgal ettiği Donbas bölgesine yerleştirmesini desteklemiş ve misyonda görev almaya hazır olduğunu beyan etmişti.

Taraflar ayrıca Suriye’de, Doğu Guta‘da kimyasal silah kullanımını kınadı.

Görüşmelerde, Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Kostyantın Yeliseyev hazır bulundu.

HAVALİMANINDA ÇAVUŞOĞLU KARŞILADI

Günübirlik çalışma ziyareti gerçekleştiren Poroşenko’yu, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı.

Poroşenko, uçaktan inişinde Çavuşoğlu ile bir müddet ayaküstü sohbet etti. Poroşenko‘yu havalimanında karşılama merasiminde Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sibıga başta olmak üzere Ukrayna’nın Türkiye‘de bulunan diplomatları ve yetkilileri hazır bulundu.

Daha sonra havalimanında baş başa ve heyetler arası görüşmelere geçildi.

Poroşenko ile görüşen Çavuşoğlu, Twitter hesabından, “Dost ülke Ukrayna’nın Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve heyeti ile günübirlik geldiği İstanbul’da ikili ilişkilerimizi ve bölgesel konuları değerlendirdik.” mesajını paylaştı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev

Fotoğraflar: Mikhail Palinchak – İstanbul

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]