Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Selahattin Demirtaş: Tüm otoriter rejimler bir gün biter

Avrupa, Türkiye'deki baskı rejiminin suç ortağı..

İtalyan La Stampa gazetesi muhabiri Marta Ottaviani’nin, cezaevindeki HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’la yaptığı söyleşisi bugün yayınlandı.

La Stampa’da yayınlanan söyleşi, “Hapisteki Kürt Liderden Suçlama: Avrupa Baskı Rejiminin Suç Ortağı” başlığıyla verildi. Yazıda ayrıca, Erdoğan’ın Kürtlere uyguladığı baskıda Batı toplumlarının sessiz kalmasının da rol oynadığı belirtildi.

Demirtaş’ın hapishanedeyken yazdığı Seher kitabının İtalyanca ‘Alba’ olarak yayımlanması üzerine yapılan röportajda, Demirtaş’ın avukatları aracılığıyla yüksek güvenlik önlemleri altında kendisiyle görüşmenin yapılabildiği bildiriliyor.

İtalyan gazeteci Ottaviani ile görüşen Demirtaş, darbe girişimi sonrasında Türkiye’nin yaşadığı toplumsal dönüşümden, kitabında da konu edilen kadınların durumundan ve “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın döneminin er ya da geç biteceği“nden bahsediyor.

La Stampa muhabirinin “Türkiye, Rusya ve İran’la birlikte Suriye’nin geleceğini belirleyecek aktörlerden biri olmak istiyor. Siz, Ankara’nın tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu Demirtaş; “Türkiye, Suriye’deki iç savaş esnasında cihatçıları desteklemekle büyük bir hata yaptı. Bu durum, çatışmaları ve ölü sayılarını daha da artırdı ve çözüm bulunmasını zorlaştırdı. Bu trajediye, Avrupa Birliği (AB), Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya ve İran da ortak oldu” diye yanıtladı.

Söyleşinin sonlarına doğru Ottaviani, “Türkiye’yi ne bekliyor? Erdoğan gerçekten yenilmez mi?” sorusunaysa Demirtaş; “Tüm otoriter rejimler bir gün biter. Türkiye er ya da geç, kendi demokratik geleceğini inşa edecektir” cevabını verdi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]