Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Davutoğlu Kiev’e geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e geldi. Uçağı Borispol Havalimanı’na inen Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’nu yöresel kıyafetli Ukraynalılar kızlar çiçeklerle karşıladı. Başbakan’a Ukrayna’nın konuk karşılama geleneği çerçevesinde ekmek ikram edildi.

Kalabalık bir heyetle Ukrayna’ya gelen Davutoğlu’nu Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi ve Ukraynalı yetkililer karşıladı.

Davutoğlu Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Parlamento Başkanı Vladimir Groysman ve Başbakan Arseniy Yatsenyuk ile bir araya gelecek.

Davutoğlu ayrıca Türk iş adamlarıyla koordinasyon toplantısı yapacak. Davutoğlu, Ukraynalı mevkidaşı Arseniy Yatsenyuk ile ikili görüşmenin ardından iki ülke işbirliği anlaşma törenlerine katılacak. Davutoğlu, ardından heyetler arası görüşmelerde bulunacak. İki başbakan ortak basın toplantısı düzenleyecek. Daha sonra onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak Davutoğlu, Ukrayna Meclis Başkanı Vladimir Groysman ve Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile ayrı ayrı görüşecek. Davutoğlu, Kırım Tatarları lideri Mustafa Kırımoğlu’nu, Ahıska ve Gökoğuz Türkleri’nin temsilcilerini, AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanı Büyükelçi Ertuğrul Apakan’ı da kabul edecek.

Davutoğlu’na; Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak eşlik ediyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]