Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemTürkiye

Askeri üniforma giyen Poroşenko, Erdoğan’dan, Rusya’daki gayrimeşru başkanlık seçimlerini tanımamasını istedi.

Poroşenko, Erdoğan ile telefonda görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Reisicumhur Recep T. Erdoğan, ile telefonda görüştü. Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin’in de hazır bulunduğu görüşmesi esnasında, Poroşenko’nun askeri üniforma giymesi ve salonda kamuflajlı ordu mensubunun bulunması dikkat çekti.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi (APU)’nden yapılan açıklamada görüşmenin gündemini, Rusya’da gerçekleşecek gayrimeşru başkanlık seçimleri arifesinde, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün desteklenmesi olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Poroşenko,’nun, Erdoğan’dan geçici işgal altıdaki Kırım topraklarında yasal ve hukuki olmayan seçim sonuçlarının tanınmamasını, Kırım topraklarındaki seçimlere gözlemci göndermemesini istediği bildirildi.

KIRIM UKRAYNADIR!

Poroşenko:Kırım, Ukraynadır. Türkiye’nin bu hususta geleneksel desteğini bekliyoruz” dedi.

Ayrıca görüşmede taraflar, Türkiye-Ukrayna arasında ekonomi, ticaret, turizm ve savunma sanayi başta olmak üzere ikili ilişkilerin her alanda geliştirilmesi konusundaki karşılıklı kararlılık teyit ederek, Ukrayna ile Türkiye arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in yedinci toplantısının düzenlenmKlimesi de dahil olmak üzere, en üst düzeyde temaslar için bir zaman çizelgesi üzerinde durdu. İki lider, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, Kırım’daki son gelişmelere, Kırım Tatarlarının meselelerine de değindi.

Muhataplar ayrıca, iki ülke arasındaki bir serbest ticaret bölgesi anlaşmasıyla ilgili müzakerelerin mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırılmasını istedi.

Erdoğan, Poroşenko görüşmesi öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le de telefonda görüşmüştü.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev

Fotoğraf: Mikhail Palinchak

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]