Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerTurizm

Çorum da Ukrayna’ya açılacak

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu haziran ayı toplantısında bölgesel gelişim ve kalkınmayı sağlayacak projeler üzerinde duruldu.

OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz’ün başkanlığında Anitta Otel’de yapılan toplantıya Çorum Valisi Nurullah Çakır, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, OKA Yönetim Kurulu Başkanı, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Tokat Valisi Şerif Yılmaz ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ÇTSO) Çetin Başaran Hıncal katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz yaptı. Daşöz, OKA’nın bölgenin ekonomisinin ulusal ve uluslararası rekabet koşullarına uyum sağlama kabiliyetini geliştirmek üzere yerelde teknik kapasitesi yüksek, çabuk karar alıp uygulayabilen, esnek ve dinamik kurumsal yapısıyla önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti.

Daşöz şunları kaydetti: ”Kalkınma Ajansımız Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgemizin ekonomisinin ulusal ve uluslararası rekabet koşullarına uyum sağlama kabiliyetini geliştirmek üzere yerelde teknik kapasitesi yüksek, çabuk karar alıp uygulayabilen, esnek ve dinamik kurumsal yapısıyla göz doldurmakta ve önemli çalışmalar yapmaktadır. Bu bakımdan bizler Kalkınma Ajansımızı bölgemizin ekonomik ve sosyal hayatının geliştirilmesinde en temel aktörlerden birisi olarak görüyoruz. Kalkınmış olmanın; sanayileşme, büyüme, zenginleşme eksenlerinde yapılmış birçok değişik tanımı olmakla birlikte bunlardan yalnızca birisi belirli amaçlar etrafında katılımcı bir şekilde organizasyon yapabilme veya organize bir çaba ortaya koyabilme veya bunu gerçekleştirecek kurumsal kapasiteyi ortaya koyma becerisi olarak ifade edilebilir. Bu anlamda kalkınma ajansımız bölgemizde kalkınmaya yönelik yapılan tüm çalışmaları daha net belirlenmiş hedeflere daha güçlü ve katılımcı bir organizasyon yapısı ile cevap vermeye yönelik bir anlayış ortaya koymaktadır.” şeklinde konuştu.

Daşöz toplantının amacının ajans tarafından uygulanmakta olan KOBİ mali destek programı ile küçük ölçekli altyapı geliştirme mali destek programlarının uygulama süreçleri ile şu ana kadar alınan sonuçları gözden geçirildiğini belirtti.

Ajans tarafından KOBİ’lere kullandırılmak üzere tahsis edilen 14,5 milyon TL tutarındaki hibe ödemeleriyle ilgili sürecin devam ettiğine dikkat çeken Daşöz, “Sözleşme imzalanan 79 adet projenin yaklaşık yarıya yakını tamamlanmış durumda ve geriye kalanlar da hızla tamamlanma aşamasına gelmektedirler. Ayrıca, 18 milyon lira tutarındaki hibe kaynak bölgemizin turizm ve çevre altyapısını geliştirmek için belediyelerimize, il özel idarelerine ve projesi kazanan diğer kamu kurum ve kuruluşlarına kullandırılmaktadır. Halen ihale ve satın alma süreçleri devam eden bu projeler tamamlandığında bölgemizde çok önem verdiğimiz 36 adet altyapı yatırımı gerçekleşmiş olacak ve turizm alanında önemli adımlar atılmış olacaktır.”

Karadeniz çanağında yer alan bölgenin bu nedenle çok özellikli bir konumda bulunduğunu vurgulayan Daşöz, “Komşu ülkelerle ve özellikle Rusya ve Ukrayna gibi belirli bir ekonomik ticari potansiyeli olan ülkeler ile ve tüm komşu ülkeler ile bölgesel ticari ilişkilerimizin geliştirilmesinin önemli olduğu kanaatindeyiz. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu olarak bu ülkelere yönelik yapılacak kurulabilecek işbirliklerine ve pazar araştırmalarına yönelik yapılan çalışmalara destek olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yerel düzeyde ekonomik ve siyasi işbirliklerini geliştirme ve sahiplenmeyi artırma, kurulması planlanan işbirliği ağlarına ivme kazandırmak istediklerini vurgulayan Döşöz, “Bu ülkelerdeki yerel ticaret ve sanayi odaları, kalkınma ajansları, işadamı dernekleri gibi kuruluşlarla görüşmeler yapılmasını ve karşılıklı temaslarda bulunmayı planlıyoruz. Doğal olarak, bu konudaki hazırlık çalışmalarımız da yönetim kurulumuzda ele alınacaktır.” ifadelerini kullandı.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]