Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

FLAŞ… Trump Dışişleri Bakanı’nı görevden aldı

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden alıp yerine CIA Başkanı Mike Pompeo'yu getirdi.

İlk olarak Amerikan Washington Post gazetesinin duyurduğu haberi, Trump kısa bir süre sonra Twitter sayfasında doğruladı.Trump, “CIA Başkanı Mike Pompeo, yeni Dışişleri Bakanımız olacak. Harika bir iş çıkaracak!” diye yazdı.

Trump ayrıca hizmetlerinden ötürü Rex Tillerson’a da teşekkür etti.

Ancak ikili arasındaki görüş ayrılıkları vardı.
New York Times, Trump’ın Tillerson’ın yerine CIA Başkanı Mike Pompeo’yu getirmeyi planlandığını 30 Kasım 2017’de yazmıştı.

CIA, BAŞKANI KADIN OLACAK

Trump, Gina Haspel’i de CIA başkanlığına aday gösterdi.

Haspel, Senato’nun onayı halinde CIA’in ilk kadın başkanı olacak.

Trump, Tillerson için ‘mükemmel tercih’ demişti

ABD Başkanı Donald Trump’ın görevden aldığı Rex Tillerson daha önce dünyanın en değerli halka açık şirketi enerji devi ExxonMobil’in Başkanı ve CEO’suydu.

Donald Trump Tillerson’ı göreve aday gösterirken yaptığı açıklamada, “Azmi, deneyimi ve jeopolitik dengelere yönelik derin anlayışı, kendisini Dışişleri Bakanlığı için mükemmel bir tercih haline getiriyor” demişti.

Trump, ayrıca Tillerson’ın bölgesel istikrarı desteklemeye yönelik adımlar atacağını ve ABD’nin temel ulusal güvenlik çıkarlarına odaklanacağını söylemişti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]