Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna istihbaratı SBU, Kiev’de İslam Merkezi’ne baskın yaptı

Ukrayna Ceza Kanunlarına göre, şiddet, zulüm ve baskının propagandasını yapan eserlerin yasak.

Ukrayna Güvenlik Servisi Görevlileri (SBU), 6 Mart sabahı başkent Kiev’deki İslam Kültür Merkezi (UMMA)’nde (Dehteryanskiy adresine) baskın yaptı.

SBU, polis ve savcılık görevlilerinin gerçekleştirdiği sabah saat 6’da başlattığı operasyon sırasında, İslam Kültür Merkezi’nin avlusunda bulunan dükkanlar ve merkez binasında aramalar yapıldı.

Mahkeme kararıyla yapılan baskında, merkezin kitap satış noktasında ve öğretmen odalarında yüze yakın şiddet teşvik eden ve meşru kılan yasak eser ele geçirildi.

“Umma” (Ümmet) Ukrayna Müslümanları Dini İdaresi İmalarından Said İsmagilov, yaptığı açıklamada, yasak kitapları SBU görevlilerinin koyduğunu söyledi.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) sözcüsü Yelena Gitlyanskaya, ise iddiaları asılsız bularak SBU görevlilerinin hiçbir yasa dışı eylemde bulunmadığını belirtti.

Ukrayna Ceza Kanunlarına göre, şiddet, zulüm ve baskının propagandasını yapan eserlerin yasak.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]