Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Euro 2012 hazırlıkları için Ukrayna 1 milyar 875 milyon dolar harcayacak

Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2012’ye ev sahipliği yapmaya hazırlanan Ukrayna, altyapı çalışmaları için 1 milyar 875 milyon dolar harcayacak.

Ukrayna’nın liman ve ticaret şehri Odesa’da çalışma ziyaretinde bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Ekonomik Reformlar Bölge Komitesi toplantısında sırasında yaptığı konuşmada 2011 yılında Euro 2012 hazırlıkları için bütçeden en az 1 milyar 875 milyon dolar kadar kaynak ayırdıklarını söyledi.

Yanukoviç; “Bu sene Euro 2012 altyapı ve diğer yapılanmalar için devlet bütçesinden ayırmayı planladığımız yatırım rakamı 1milyar dolar üzerinde olacak. Euro 2012 ülke adına güzel bir etkinlik olması haricinde altyapının gelişmesi, istihdam ve GSYİH artması demektir” dedi.

Yanukoviç, Euro 2012’nin başlayacağı ana kadar özel krediler de dâhil olmak üzere yaklaşık 4 milyar doların üzerinde bir yatırım yapılmasını ümit ettiğini söyledi.

İlk başta Odesa şehri Euro 2012 maçlarının oynanacağı şehirler arasında zikrediliyordu. Fakat Euro 2012’ye Ukrayna’da; Donetsk, Kiev, Lviv ve Harkiv şehirleri ev sahipliği yapacak.

Ukrayna ile Polonya birlikte Euro 2012 Avrupa futbol şampiyonasına birlikte yapacak.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]