Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
SinemaVideo

FRAGMAN | Ukrayna filmi: “Artık ben Türk’üm, Kozak değil” iki uluslararası film festivalinde ödül kazandı

Efsanevi 83 yaşındaki yönetmen Villene Novak, evrensel insani değerleri anlattığı kalbe dokunan “Neden ben hayattayım” filmi ödülleri toplamaya başladı.

Yönetmen Villene Novak tarafından Odesa Film Stüdyosu’nda çekilen Ukrayna filmi, iki uluslararası film festivalinde ödül kazandı.

Ukraynalı yönetmenin yeni filmi, Avrupa Film Festivali’nin Geleceği Ödülleri’nde En İyi Film kategorisinde ödül aldı ve aynı zamanda Avrupa Film Festivali’nin en iyi film oldu.

Ukraynalı yazar ve oyun yazarı Yevgeniy Mitko’nun, “Neden Yaşıyorum” otobiyografik hikayesine dayanan “Şimdi Ben Türküm, Kazak Değilim” geçtiğimiz yüzyılda 1940’lı yıllarda Mariupol’deki geçiyor.

Filmde, bir Yahudi oğlan Lençik ile babası Hıristiyan olan Ukraynalı bir kız Frosya’nın hikayesini konu ediyor.

Kızı ile Yahudi bir arkadaş arasındaki evliliği açıkça yasaklıyor.

Aralarındaki ilişkinin gizli kalması kolay olmuyor. İkinci dünya savaşı patlak veriyor ve Naziler şehre girer…

Filmde Ukrayna sinemasının emektarlarından Viktor Jdanov (Oleksa), genç Maksim Goray (çocuk Maksim), Georgiy Deliyev, Aleksey Gorbunov gibi bir dizi ünlü oyuncu rol alıyor.

Filmin 83 yaşındaki yönetmeni Villene Novak, Yahudi soykırımı Holokost temasına ustaca dokunmayı başardı ve dünyaya Ukrayna’nın 2. Dünya Savaşı’nın trajik sonuçlarını bir kez daha gösterdi.

Sonuç olarak Novak, izleyiciye evrensel insani değerleri anlatan, kendi atmosferiyle hafif ve hümanist bir film çekmeyi başardı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]