Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

NATO: Rusya ayrılıkçılara asker ve silah desteği veriyor

Başkent Kiev’de temaslarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’dan Ukrayna’daki ağır silahlarını çekmesini istedi.

Ukrayna ile NATO arasındaki işbirliğinin ve ortaklığın geldiği seviyeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Stoltenberg, Ukrayna ile NATO’nun karşılıklı güvene sahip olduğunu ifade etti.

Konuşmasında, Rusya’nın Kırım’ı yasadışı bir şekilde işgal ettiğinin “unutulmadığını” dile getiren NATO Genel Sekreteri Stoltenberg; “Rusya, Doğu Ukrayna’da, Rusya yanlısı ayrılıkçılara silah ve asker desteği vermeye devam ediyor. Bu Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin ihlalidir.” dedi.

Ukrayna’nın doğusundaki durumun barışçıl yollardan çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Stoltenberg, AGİT temsilcilerinin kontrolünde Minsk’te varılan anlaşmanın şartlarının tam olarak uygulanmasını istedi.

Rusya ise Donbas’ta bölgede ağır silahları olduğunu, ayrılıkçılara destek ve silah verdiğini inkar ediyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]