Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Villalardan külçelerle altın, balyalarla dolar kaçırdı

Ukrayna’da ziyaretçilerini bekleyen yolsuzluk müzesi olarak hizmet veren Mejigorye’nin önemli bir bölümü ise mültecilere tahsis edilmiş durumda. Kiev Denizi’ne nazır Mejigorye’ye sığınan Ukraynalı mültecilere, burada yaşayan Türkler de yardım ediyor.

Külçelerle altın, balyalarla para istiflediği Mejigorye villalarından kamyonlarla milyarlarca dolar değerinde altın ve nakit para kaçıran Yanukoviç’in kaçıramadığı değerli eşyalar bile halkı şoke ediyor. Yanukoviç’in, yakın çevresindekiler üzerinden çok sayıda villa, iş merkezi ve apartman aldığı da ortaya çıktı.

Yanukoviç’in, Rusya’ya kaçarken kamyonlarla 32 milyar dolar değerinde nakit para ve altın götürdüğü tahmin ediliyor. Ülkeden kaçtığı 22 Şubat’tan beri yurt içinde ve dışında dondurulan mal varlığının tutarı ise şimdilik sadece 1 buçuk milyar doları buldu. Yıllar süren yolsuzluk ve hukuksuzluklarda Yanukoviç’in suç ortağı olan önemli isimler de yurtdışına kaçmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]