Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Ukraynalılar, Türkiye’de yetişen Japon armudunu sevdi

Emirgazi'den, Ukrayna'ya Japon armudu ihracatı

Konya’nın Emirgazi İlçesi’nde yetiştirilen ‘Japon armudu’ olarak da bilinen Naşhi armudunun büyük bir bölümü Ukrayna’ya ihracat ediliyor.

Doğan Haber Ajansına konuşan Meyve bahçesi sahibi Bülent Ayhan, birkaç yıl önce 27 bin fidanın ağaç olduğunu ve yetiştirdikleri 250 ton Japon armudunun 200 tonunu Ukrayna’ya ihracat ettiklerini kalanını da iç piyasaya pazarladıklarını söyledi.

Adana’dan Konya’ın Emirgazi İlçesi’ne gelen Bülent Ayhan ve Murat Sıtkı Açıkses, 350 dekarlık bir araziye meyve bahçesi kurdu. Bahçedeki 27 bin ağacın büyük bir bölümü Japon armudu olarak bilinen Naşhi armudu, bir bölümünde ise elma yetiştiriliyor. Bahçede yetiştirilen armudun tamamına yakını Ukrayna’ya ihracat ediliyor. Bahçeyi birkaç yıl önce kurduklarını belirten Bülent Ayhan, ‘şöyle dedi:

“Meyve bahçesi yatırımını Emirgazi’de yapmamızın nedeni; buradaki toprakta hiçbir hastalık bulunmuyor ve meyve yetiştiriciliği için uygun bir yer. Ayrıca Adana’ya yakın olması bizim için diğer bir etken. Burada bu yıl 250 ton Japon armudu yetiştirdik. Bunun 200 tonunu kilosunu 1.5 liradan aracı bir firmaya sattık. O da Ukrayna’ya ihracat etti. Kalan kısmını da iç piyasada satışa sunduk. Yine bahçemizde yetişen elmayı da yine iç piyasada pazarladık. Bu armudun bir diğer özelliği de hasat edildiği anda yenilebiliyor olması. Ayrıca depoda altı aya kadar muhafaza etme şansımız var. Diğer armut çeşitleri gibi değil. Ankara armudu gibi çeşitleri hasat ettiğinizde 3-5 ay geçmeden depoda bekletmeden yiyemiyorsunuz. Ama bu armut hasat edildiğinde de ısırarak yenilebiliyor. Tadı elma ve kavunu andırıyor. Bu çeşit ‘Asya grubu armut’ diye geçiyor. Daha çok Asya’da Çin’de yetişiyor. Ama ülkemizde ‘Japon armudu’ olarak biliniyor.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]