Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaTürkiye

AB Komisyonu Başkanı Juncker: Türkiye AB’den çok uzaklaştı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean Juncker: Türkiye AB'yi dev adımlarla terk ediyor

AB Komisyonu Başkanı Jean- Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son dönemlerde büyük adımlarla AB’den uzaklaştığını söyledi.

Juncker, “Gazetecilerin yeri haber merkezleridir, cezaevleri değil. Gazetecilerimizi serbest bırakın” dedi.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Strasbourg’daki Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin AB üyeliğine değidi. Juncker, AB’ye önümüzdeki yıllarda yeni üyelerin katılacağını ancak üyelik koşulunun ‘hukuk devleti’ olduğunu söyledi.

Türkiye’nin kısa süre içinde AB üyesi olmasını beklemediğini belirten Juncker ancak Türkiye’nin son dönemlerde büyük adımlarla AB’den uzaklaştığını vurguladı. Juncker, “Gazetecilerin yeri haber merkezleridir, cezaevleri değil. Gazetecilerimizi serbest bırakın” dedi.

AKP Genel Başkanı Recep Erdoğan’a da mesajlar veren Juncker, Erdoğan’ın Avrupalı liderlere “faşist” ve “Nazi” diyerek hakaret etmekten vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Juncker, “Kim bilinçli olarak hakaret ediyorsa, AB’ye giden yolu imkânsız hale getirmek ve bunu da büyük olasılıkla üyelik müzakerelerinin başarısız olması halinde karşı tarafa suçu yüklemek için yapıyordur. Biz Türk halkına elimizi uzatmaya devam edeceğiz” dedi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]