Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı Rektör ve Bakanlardan DAP’a ziyaret

Ukrayna’nın prestijli rektörleri ve eski bakanlardan oluşan bir heyet Diyalog Avrasya Platformu (DAP)’nun İstanbul’daki Genel Merkezini ziyaret etti. Türkiye’ye Ankara Gazi Üniversitesi’ndeki bir konferans için gelen heyete Platform Dönem Başkanı Prof. Dr. Volodymyr Serghiyçuk başkanlık etti.

Misafir heyeti Diyalog Avrasya Platformu Eşbaşkanı Harun Tokak karşıladı. Ülkelerarası diyalogun önemine vurgu yapan Tokak; “İnsan bilmediğinin düşmanıdır.” diyerek ülkelerin birbirlerine olan önyargılarına dikkat çekti. Gemilerin icadından önce de insanların denizden korkup, uzak durduğunu ve ancak geminin icadından sonra denizleri keşfedip, denizin nimetlerinden faydalanabildiklerini söyledi.

Volodymyr Serghiyçuk ise “Bu gemi sevgi ve dostluk gemisidir, bütün engelleri ve dalgaları aşarak yavaş ama etkili olarak hedeflerimize ulaşıyoruz, bizim asıl amacımız bütün dünyada barışı yaymak ve ülkeler arasındaki diyalogu sağlamaktır.” dedi.

Heyet adına söz alan Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Leonid Huberskiy, “Bizim hedeflerimiz kutsaldır, hedeflere ulaşılabilmek için üniversitelerdeki potansiyellerin doğru değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Heyet DAP ziyareti sonrasında akşam yemeğinde Süleymanşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz ve Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof.Dr. Hasan Selçuk ile bir araya geldi. Karşılıklı işbirliği tekliflerinde bulunulan yemekte Rektör Ekiz, Ukrayna Araştırma Merkezi açılması için çalışma başlatılabileceğini söyledi.

Kaynak: http://daplatform.org/1981

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]