Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Poroşenko: Ukraynalı çocuklar genç olduğunda Ukrayna AB üyesi olacak

Donbas'ta, hayatın normalleşmesi için çalışmalar adım adım devam ediyor...

Ukrayna’nın doğusunda Donetsk bölgesinde çalışma ziyaretinde bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, sivillerin yaşam koşullarının normalleşmesi için her şeyi yaptıklarını söyledi.

Rusya’nın askeri saldırganlığı neticesinde Ukrayna’da oluşan sorunlara rağmen Donbas bölgesinde huzurlu bir hayat oluşturma çalışmaları devam ediyor.

Donbas çevresine yaptığı seyahatler önemine dikkat çeken Poroşenko, yeni eğitim öğretim dönemi arifesinde yenilenen okulların açılışını yaptı.

SAVAŞTAN TAHRİP OLMUŞ ALTYAPI YENİLENİYOR
Rusya’nın askeri saldırganlığı neticesinde tahrip olan; köprüler, üst geçitler, doğal gaz hatları, yollar ve içme suyu sisteminin tüm sıkıntılara ve zorluklara rağmen yenilendiğini vurgulayan Poroşenko, yol yapımı için 800 milyon dolarlık kaynak ayırdıklarını ifade etti.

Üç okulun açılışını gerçekleştiren Poroşenko, küçük öğrencilerin hazırladığı programı çok beğendiğini, hayatında duyduğu en güzel milli marşı bu çocukların söylediğini her kelimeyi hissederek okuduklarını ifade etti.

“UKRAYNA, AB ÜYESİ OLACAK”
Genç Ukraynalıların yetişkin olduğunda Ukrayna’nın Avrupa Birliği (AB) üyesi olacağına inandığını bildiren Poroşenko, eğitim reformuyla ilgili yasa tasarısının mecliste olduğunu yakın zamanda geçmesini beklediğini ifade etti.

Önceliklerinin öğretmenlerin maaşlarını arttırmak olduğuna dikkat çeken Poroşenko, Rusya’nın askeri saldırganlık rağmen Ukrayna bilgi, eğitim ve genç kuşakların eğitimine yatırım yapmaya devam edeceğini belirtti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]