Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’yı ünlü yazar Kurkov’a sordular

Ukrayna’nın dünyaca ünlü yazarlarından Andriy Kurkov bir gazeteye verdiği röportajda Ukrayna’yı değerlendirdi.

Niçin Avrupa’da Ukrayna’yı konuşmaz oldular, sorusuna Kurkov “Eskiden Ukrayna’yı benim kitaplarımdan daha iyi bilirlerdi. Şimdi sadece Timoşenko’yu, Lutsenko’yu, Ukrayna-Rus gerginliğini soruyorlar. Zaten bu sorular da yalnızca gazetecilik icabı. Neden böyle? Çünkü Ukrayna onların gözünde katılıp kalmış. Geri gidiyor. İleri gidenler merak uyandırır” diye cevap veriyor.

Avrupa’da bizi anlamıyorlar mı, sorusu için Kurkov, “Yoo, tam tersi kaotik Slav ruhumuzu da, yolsuzlukla lebalep politikacılarımızı, oligarh menkıbelerimizi de artık çok iyi biliyorlar. Tam tersi gizemimizi yitirdik” diyor.

Kurkov, orada (Batıda) kimse bizim AB üyeliğimizden bahsetmiyor, kimse birliğe üye olabilecek bir ülke olarak görmüyor. O ülkenin kendisi de bunu istemiyor. AB’ye karşı “Rusya’ya yaklaşma”, Rusya’ya karşı “AB yaklaşma” şantajı sürüp gidiyor, diyor.

Şimdiki bütün siyasilerin kendisini şaşırtmayıp, olumsuz tahminlerini teyit ettiklerini söyleyen yazar Kurkov, gazetecinin sorduğu “mevcut durumda Ukrayna’nın geleceği için olumlu hiçbir şey görmüyor musun” içerikli soruya:

“Evet, iki şeyi görüyorum. Biraz paradoksal ama oligarhları ve Ukrayna’nın ‘doğu-batı’ olarak ikiye ayrılması bence geleceğimizin garantisi. Çünkü oligarhlar, kendilerinin yok olması anlamına geldiği için Rusya’nın Ukrayna içine girmesine izin vermiyorlar. Doğu-Batı Ukrayna farklılığı ise ülkede her zaman muhalefetin olacağı anlamına geliyor. Yani tek bir Kuzey Kore Partisinin eline geçmemiz mümkün değil” diye konuştu.

Aslen Petersburglu bir Rus olan ünlü yazar, 2005 yılında şimdiki Rus yöneticileri eleştirdiği için orada aforoz edilip, “istenmeyen kişi” ilan edilmiş, kitaplarının Rusya’da satışı yasakmış.

“FUTBOL SEYİRCİSİ KÜLTÜRLÜ OLMAZ”
Daha önce de 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası konusunda, futbol seyircileri kültürlü kesimden olmazlar, diyen Kurkov, evlerine dönünce iyi maçları, kötü maçları konuşacaklar demişti. Ona göre gelen futbol turistleri, kötü organizasyona şahit olurlarsa “Bir daha o ülkeye gitmeyelim” derler.

Ancak Yazar Kurkov kaliteli yolların, restoranların, otellerin kalacak olmasının olumlu bir durum olduğu görüşünde.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]