Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Timoşenko bayıldı

Eski başbakan Yuliya Timoşenko’nun 6 Ocak günü 2 saat boyunca bilincini kaybettiği iddia ediliyor. Batkivşçına Partisi Başkan Yardımcısı O. Turçinov yaptığı açıklamada olayın geçtiğimiz Cuma günü 22:30 dolaylarında meydana geldiğini söyledi. Turçinov açıklamasında şöyle dedi: Cuma günü saat 22:30’da “üst solunum yolları enfeksiyonu” için verilen ilaçtan hemen sonra – bu kaburga kemik ağrısından sonra Timoşenko’nun ikinci bir rahatsızlığı – Timoşenko bilincini yitirdi. İlaç eski başbakanın cezasının infaz edildiği cezaevi doktorlarınca verildi.

Olay üzerine Timoşenko’nun odayı paylaştığı mahkum, sürekli kamera ile izlenen odanın kapılarını 20 dakika yumruklayarak yardım istedi. Korumaların 20 dakika sonra kapıya geldi ve doktorları çağırdılar. Timoşenko ancak saat 24’ten sonra kendine getirebildi.

Olayın ortaya çıkışı üzerine dün parlamentoda Timoşenko’nun son sağlık durumu konusunda soru önergesi verildi. İnfaz kurumun yetkileri sundukları raporda endişe verici bir durumun olmadığını ifade ettiler. Ancak milletvekillerinin video kayıtlarını görme taleplerine cevap veremediler.

Olayın dünya kamuoyunda etkisi de hızlı ve çabuk oldu.

Polonya “Rzeczpospolita” ve İtalyan “La Repubblica” gazetelerinin manşetlerinde “Lider Timoşenko’yu öldürmeye çalışıyorlar” başlıklı  haberler yer aldı.

Ulyana Dermenci – www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]