Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Siyaset

Abdullah Gül, ne zaman siyasete dönecek?

Gülen ile "hiç görüşmemiş"

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, kulislerin ve derinlerin sesini duyan isimlerden.

AKP’nin 16’ncı kuruluş yıldönümü kutlamalarına 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mazeret bildirerek bizzat katılmaması bunun yerine kutlama mesajı göndermesi; “Abdullah Gül ilk kez bu kadar keskin bir işaret veriyor” şeklinde yorumlandı pekin işin aslı ne?

İşte bu sorunun cevabını Ahmet Takan, “Bir Abdullah Gül klasiği!..” yazısı ile verdi.

Yazının bir kısmı şöyle:

Peki, bu 16. kuruluş yıldönümü mesajından nem kapmak neyin nesi?.. Koskocaman bir masal!.. Sincan Harikalar Diyarı’ndan Alis Harikalar Diyarı’na… Madem, Abdullah Gül keskin bir işaret verecekti Sincan’daki fotoğrafa dikkatle bir bakın. Gül’ün en has adamlarının tam kadro orada ne işi vardı?.. Sadece bir örnek, Abdullah Gül’ün siyasete soktuğu ve sözünden hiç çıkmayan ve de çıkmayacak Ali Babacan’ın orada ne işi vardı?..

Sorunun cevabını hemen vereyim. Daha önce de benzer yazılar kaleme aldım ama bir kez daha ifade edeyim:

Abdullah Gül ile R. Erdoğan arasında ustaca kurulmuş bir oyun. Hem gaz alınıyor hem de yalandan umut veriliyor. Ne için, yeni parti oluşumundan dolayı alarma geçen R. Erdoğan’ın yanından kopmalar olmaması için. AKP içinde gidişattan hiç de memnun olmayan etkili isimlerin çizilen daire içinde kalmaları için… Tabandaki erozyonu önlemek için…

Haydi bir kez daha tekrar edeyim:

Abdullah Gül, R. Erdoğan siyaset sahnesinde var olduğu sürece asla ve kata yeni bir siyasi mecra için hareketlenemez. Aksinin olması için Abdullah Gül’ün önüne 3 adet kapı gibi imzalı senet konulması gerekir; Kraliçeden, Beyaz Saray’dan ve AB Dönem Başkanlığı’ndan… Ancak ve ancak bu senetleri eline aldıktan sonra Abdullah Gül “keskin bir işaret” verebilir!..

Aklınızda bulunsun!.. Abdullah Gül, 2002 seçiminden sonra siyasi yasağı kalkması halinde Başbakanlık koltuğunu R. Erdoğan’a teslim edeceğine yazılı kağıtla söz veren isimdir!..

Kaynak: Bir Abdullah Gül klasiği!.. – Ahmet TAKAN

GÜL’ÜN GÜLEN İLE HİÇ GÖRÜŞMEDİM DEMESİ YALANMIŞ!

Abdullah Gül’ün, Fethullah Gülen’i ziyaret ettiği iddialarına yönelik, Gül bir medya organında:

“Düşünce, din ve siyaset anlayışım açısından hayatımın hiçbir döneminde yakınlık duymadığım bu örgüt lideri ile; Başbakanlığım, Dışişleri Bakanlığım ve Cumhurbaşkanlığı görevlerim süresinde kesinlikle bir görüşmem olmamıştır.

Kamuoyunun bilgisine.”

Demişti…

Bunun üzerine Gülen, Alman radyo kanalı NPR’den Robert Siegel’e 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ismini kendisini ziyaret edenler arasında olduğunu söyledi.

“Binlerce insan burayı ziyaret etmek için geldi” diyen Gülen, “Ziyaret edenler arasında 50 milletvekili yanı sıra Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu bulunuyordu” diye konuştu.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]