Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de miting var

KİEV – 14.07.2006 19:26
Ukrayna’nın başkenti Kiev’in merkezinde bulunan ve dünyanın “turuncu devrim” ile tanıdığı meşhur Bağımsızlık Meydanı eylemcilerin kurduğu çadırlar nedeniyle “çadır kent” görünümünü alırken şehirdeki mitingler önemli binaların çevresinde yayılmaya devam ediyor.

Ukrayna’da 26 Mart seçimlerinden sonra uzun süren çalışmalar akabinde kurulan “turuncu” renkli koalisyonun çok gitmeden Bölgeler Partisi, Komünist Parti ve Ukrayna Sosyalist Partinin (USP) kurduğu yeni “anti kriz” koalisyonuyla “mavi-kımızı-beyaz” gibi renklerini almasıyla vatandaşlar tekrar haklarını savunmak için meydanlardaki yerlerini almaya başladı.

Rusya yanlısı Bölgeler Partisi başkanlığında yeni kurulan “kriz karşıtı” koalisyon içindeki üç bin kadar parti yanlısı Ukrayna Meclisinin (Verhovna Rada) çevresine yerleşen eylemciler güvenlik güçlerince abluka altına alındı. Verhovna Rada önündeki parka çadırlarıyla kamp kuram eylemciler Yanukoviç’in başbakan olmasını ve meclisin çalışmalarına devam etmesini istiyor.

Eski Başbakan ve Byut Bloku Lideri Yuliya Timoşenko taraftarı yaklaşık iki bin kişi Verhovna Rada arkasından Ukrayna Başbakanlık binasına kadar olan alana yerleşmiş vaziyette konuşlandı. Byut taraftarları ise tuttukları yerlere “Adalet Var Mücadele Edeceğiz” ve “Meclisn fesh edilmesini istiyoruz” pankartlarını astı.

Ülkede koalisyon hükümetinin kurulamasının uzaması nedeniyle protestoları da uzayan politik güçlerin yandaşları bir taraftan meydanı rakiplerine kaptırmamak için kamp kurarken öte yandan daha güçlü bir eylem için taraftar toplamaya çalışmalarına devam ediyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]