Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Belarus-Polonya sınırında mahsur kalan mülteciler soğuktan ölüyor

Belarus basını; Belarus sınırında ormanlarda saklanan Iraklıların bir kısmının Minsk'e döndüğünü, Irak'a geri dönmek istemediklerini Minsk'te bir müddet dinlendikten sonra tekrar sınırı geçemeye çalışacaklarını yazdı.

Polonya’ya geçmelerine izin verilmeyen binlerce mülteci arasında havanın soğumasıyla açlık, susuzluk ve hipotermi (ısı kaybı donma) kaynaklı ölümler başladı. Geçen ay açlık ve hipotermi nedeniyle iki mülteci yaşamını yitirmişti. Şimdi bu sayının 15’e kadar çıktığı tahmin ediliyor.

Polonya üzerinden Avrupa’ya geçmek isteyen mülteciler arasında havaların soğumasıyla açlık, susuzluk ve hipotermi kaynaklı ölümler başladı.

Yaklaşık iki aydır aralarında Irak Kürtlerinin de bulunduğu binlerce göçmen Avrupa ülkelerine geçmek için Belarus sınırında yaşam mücadelesi veriyor.

Polonya üzerinden Avrupa’ya geçmek isteyen mülteciler arasında havaların soğumasıyla açlık, susuzluk ve hipotermi kaynaklı ölümler başladı. BM Mülteciler Komiserliği “Dehşete düştük” derken, Belarus muhalefeti sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Belarus basını; Belarus sınırında ormanlarda saklanan Iraklıların bir kısmının Minsk’e döndüğünü, Irak’a geri dönmek istemediklerini Minsk’te bir müddet dinlendikten sonra tekrar sınırı geçemeye çalışacaklarını yazdı.

Polonya ve Belarus sınırında günlerdir mahsur kalan ve sayıları binlerle ifade edilen mülteciler, herhangi bir yardım, sığınma veya temel hizmete erişim sağlayamıyor. Geçtiğimiz ay açlık ve hipotermi nedeniyle iki mülteci yaşamını yitirmişti. Şimdi bu sayının 15’e kadar çıktığı tahmin ediliyor.

Belarus’un muhalefet lideri Svetlana Tihanovskaya’nın danışmanı Franak Viacorka, Twitter’dan mültecilerin görüntülerinden bir kesit paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

“Belarus’ta AB sınırına transfer edilmeyi bekleyen binlerce göçmen var. Düzinelerce insan sınırda mahsur kaldı, dondu ve açlıktan öldü: erkekler, kadınlar ve çocuklar. Bu insan ticareti durdurulmalıdır. Suçun sorumluları hakkında yaptırım uygulanması gerekiyor.”

Kaynak: Kronos

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]