Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Poroşenko, Astana’da Kazakistan Başbakanı Masimov ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun iki günlük resmi Kazakistan temasları başladı. Akşam saatlerinde Kazakistan’ın başkenti Astana’ya gelen Poroşenko’yu havalimanında Kazak yetkililer karşıladı.

Ziyaretinin ilk gününde Poroşenko, Kazakistan Başbakanı Karim Masimov ile bir araya geldi. Görüşmede Kazakistan’ın Dünya Ticaret Örgütü’ne (DTÖ) katılmak için müzakereleri tamamlaması ve Avrupa Birliği (AB) ile serbest ticaret anlaşmasının imzalanacak olmasının önemine değinen Poroşenko, bu sayede iki ülke arasında, ticari ve iktisadi işbirliğini geliştirmek adına yeni fırsatlar oluşacağını söyledi.

Ülkelerindeki reformların hayata geçirilmesi konusunda tecrübe paylaşımında bulunan Poroşenko ve Masimov, iki ülke arasındaki; altyapı, inşaat, tarım, petrol ve gaz sektörlerinde çeşitli projeleri ele aldı. Özellikle Ukrayna’ya gaz arzının çeşitlendirilmesi konusu üzerinde duran Poroşenko ve Masimov, ‘Bölgesel Ekonomik İpek Yolu’ projesi kapsamında uzak doğudaki malların Kazakistan ve Ukrayna üzerinden Batı Avrupa’ya taşınması için ulaştırma altyapısının iyileştirilmesi konusunu değerlendirdi.

Poroşenko, 9 Ekim Cuma günü ise Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile baş başa görüşecek. İki ülke lideri başkanlığında Ukrayna ve Kazakistan heyetleri genişletilmiş formatta temaslarda bulunacak.

Poroşenko ve Nazarbayev’in, Ukrayna-Kazak iş forumuna katılması da bekleniyor.

Poroşenko ziyareti çerçevesinde Ukrayna ile Kazakistan arasında; 2015-2017 yılında ticari ve ekonomik, yakıt ve enerji, tarım, ulaşım, sanayi ve uzay alanlarında bir dizi anlaşma imzalanacak. Ayrıca Ukrayna ve Kazakistan arasındaki ikili ilişkilerde öncelikli geliştirilmesini içeren yol haritası belirlenecek.

Ukrayna Devlet İstatistik Servisi verilerine göre, 2015 yılının ilk yarısında Ukrayna ile Kazakistan arasındaki ticaret hacmi 544,1 milyon dolar olarak gerçekleşti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]