Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

JP Morgan’dan “Ama..”lı Türkiye tahmini

JP Morgan'dan "Ama.."lı Türkiye tahminiJP Morgan Türkiye büyüme tahminini tek seferde 0,8 puan artırdı ama...

JP Morgan Türkiye büyüme tahminini yükseltti ancak yılın ikinci yarısında büyüme hızında yavaşlama bekliyor.

JP Morgan, 2017 yılı için büyüme tahminini tek seferde 0,8 puan artırdı. Son revizyonu ardından yatırım bankası tahminini yüzde 3,8’den yüzde 4,6’ya yükseltti.

Banka, yüksek revizyonunda beklenenden iyi verilerin etkisine dikkat çekti. Ancak JP Morgan’ın revizyonu şu ana kadarki gelişmeleri yansıtıyor, yılın ikinci yarısında yavaşlama öngörülüyor.

“VERİLER SÜRPRİZ YAPTI”

JP Morgan’ın 9 Ağustos tarihli raporunda, son dönemde açıklanan verilerin yukarı yönde sürpriz yaptığını ve bu durumun Türkiye ekonomisinin, Merkez Bankası’nın kaydadeğer parasal sıkılaştırmasına rağmen, ekonominin gücünü işaret ettiği kaydedildi.

SÜRPRİZ NEREDEN GELDİ?

Raporda, bu verlerin güçlü gelmesinin nedenleri olarak; turizmdeki keskin toparlanma, vergi indirimleri ve kredi garanti mekanizması gibi hükümetin uygulamaya koyduğu teşvikler, güçlü Avrupa Birliği talebi ile birlikte artan ihracat ve siyasi alandaki sakinlik ve kurdaki istikrardan dolayı güçlenen güven olarak gösterildi.

“KGF ETKİSİ SONA YAKLAŞTI”

Bu görüşleriyle birlikte JP Morgan, bu teşvik tedbirlerinin bazılarının süresinin dolacak olmasından dolayı yılın ikinci yarısında yavaşlama beklediğini kaydetti. Kredi Garanti Fonu imkanının, neredeyse tümünden yararlanılmasından ve bankaların kredi oranlarının artmaya başlamasından dolayı sona yaklaştığını kaydeden JPMorgan, beyaz eşya ve mobilyaya uygulanan vergi indirimlerinin Eylül ayında sona ereceğine ve şirketlerin ilk çeyrekte ertelenen sosyal güvenlik prim ödemelerini yapmaya başlayacaklarına dikkat çekti. JPMorgan, hükümet yeni teşvikler getirmezse,ekonomik faaliyetin büyük ihtimalle ikinci yarıda yavaşlayacağını belirtti.

Kaynak: Business HT

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]