Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Türk polisi 50 milyon ByLock’çudan birisi olan pazarcı teyzeyi yakaladı

Hukuki delil niteliği taşımayan 50 milyon kişinin indirdiği ByLock uygulaması 15 Temmuz darbe girişiminden yedi buçuk ay önce 2015 yılı sonunda kapanmıştı.

Türkiye’de, 15 Temmuz sonrası çıkarılan OHAL kapsamındaki hukuksuz operasyonlar çarşı pazara kadar indi.

Aksaray merkezli 9 ilde gerçekleştirilen sözde F…/PDY operasyonu kapsamında semt pazarına baskın düzenleyen polis, Güler D. isimli bir kadını pazarda sebze satarken gözaltına aldı.

Kadın kendi semtinin pazarında kameralar eşliğinde aşağılanarak peşin hükümle cezalandırılmış oldu.

Kalbi kırılan, pazar esnafı ve hemşerileri önünde kötü muameleye maruz kalan kadın neye uğradığını şaşırdı. Bütün sermayesi yetiştirip sattığı ürünleri olan teyzenin malları orta yerde kaldı.

Pazarcı teyzeyi pazarda bile bulmaya gücü yeten emniyetin bunu pazar olmayan bir günde evindeyken rencide edilmeden neden yapmadığı merak konusu oldu.

Mahkeme kararı ile gözaltına alınan pazarcı teyze Gülen D. ve diğer kişiler, Aksaray Eğitim ve Uygulama Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Sebze satarken gözaltına alınan Güler D.nin, üzerine kayıtlı olan ve bylock çıktığı iddia edilen telefon hattının başka bir yakını tarafından kullanıldığı öne sürüldü.

Pazar yerinde domates, biber satarken polisi karşısında görüp gözaltına alınacağını öğrenen Gülen D. ’’Beni neden gözaltına alıyorsunuz. Yanlış olmasın. Benim kimseyle alıp-veremediğim yok. Ben sebze mi ne yapacağım. Ne zaman çıkarım.’’ diyerek şaşkınlığını gizleyememişti.

Operasyon, sabah erken saatlerde Aksaray merkezli olmak üzere İstanbul, Antalya, Kayseri, Kırıkkale, Ankara, Konya, Balıkesir ve Eskişehir illerinde gerçekleştirildi. Gözaltına alınanlar arasında yaşlılarda bulunuyor.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hukuki delil niteliği taşımayan 50 milyon kişinin indirdiği ve 15 Temmuz darbe girişiminden yedi buçuk ay önce 2015 yılı sonunda kapanan “ByLock” kullanıcısı olduğu iddia edilen 27 kişinin evine hukuksuz baskınlar düzenlendi.

Gerçekleştirilen operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken, bir kadın semt pazarında sebze satarken yakalandı. Kişiler Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek sorgulanmak üzere il emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Sosyal medyada gelen tepkiler karşısında daha fazla direnemeyen Aksaray savcısı, pazarcı teyze Güler D. serbest bırakmak zorunda kaldı.

Darbecilerin WhatsApp gurubu ve Viber üzerinden organize olduğu verdikleri ifadelerde ortaya çıkmıştı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]